6 Τύποι σωματικού λίπους και πώς να απαλλαγείτε από αυτό!

Home ΥΓΕΙΑ 6 Τύποι σωματικού λίπους και πώς να απαλλαγείτε από αυτό!
adunatisma megalo tzin

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος και μπορούμε εύκολα να βρούμε εκατοντάδες μελέτες και χιλιάδες συμβουλές σήμερα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μια συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι χρήσιμη για ένα άτομο και εντελώς άχρηστη για ένα άλλο. Συμβαίνει επειδή όλοι έχουμε διαφορετικούς τύπους σώματος και γι ‘αυτό η κατανόηση του πώς το σώμα μας κερδίζει βάρος είναι απαραίτητη για αποτελεσματική και ασφαλή απώλεια βάρους, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Bright Side.

  1. Λίπος στο άνω μέρος του σώματος

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Αυτός ο τύπος λίπους συνήθως αρχίζει να συσσωρεύεται εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ότι καίτε, έτσι οι κύριες αιτίες εδώ είναι η υπερκατανάλωση τροφής και η αδράνεια.

Πώς να απαλλαγείτε:  Κάντε αερόβια άσκηση, επειδή αυτός ο τύπος λίπους εμφανίζεται λόγω της έλλειψης σωματικής άσκησης. Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το κολύμπι τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα θα σας βοηθήσει να το ξεφορτωθείτε.

Σταματήστε να καταναλώνετε ραφιναρισμένη ζάχαρη και ξεχάστε ποτά με ζάχαρη. Τα γλυκά τρόφιμα και ποτά δεν σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις, αλλά σας κάνουν να καταναλώνετε πολλές περιττές θερμίδες.

  1. Κάτω κοιλιακό λίπος

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Μερικοί από τους λόγους που προκαλούν την αποθήκευση λίπους σε αυτό το μέρος του σώματος είναι η κατάθλιψη και το άγχος.

Πώς να  απαλλαγείτε: Αποφύγετε το άγχος και μάθετε να χαλαρώνετε. Η κορτιζόλη η ορμόνη στρες κάνει το λίπος να συσσωρεύεται στην κοιλιά, οπότε μια καλή επιλογή για εσάς είναι να διαλογιστείτε ή να κάνετε κάποιες αναπνευστικές ασκήσεις.

Πιείτε πράσινο τσάι. Είναι ένας καλός καυστήρας λίπους. Και πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι είναι ένας καλός τρόπος για να ηρεμήσετε όταν το χρειάζεστε.

  1. Λίπος στο κάτω μέρος του σώματος

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μηροί σας μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτεροι μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική γλουτένη στη διατροφή σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος του κάτω μέρους του  σώματος σας, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Πώς να απαλλαγείτε: Περπατήστε στους λόφους και ανεβείτε τις σκάλες. Θα κάψει το λίπος στους μηρούς σας πολύ αποτελεσματικά και θα τονώσει τους μυς των ποδιών σας.

Μην παραλείψετε το πρωινό. Εάν δεν τρώτε πρωινό για να ξεκινήσετε το μεταβολισμό σας το πρωί, θα αισθάνεστε πιο πεινασμένοι όλη την ημέρα και θα καταλήξετε να τρώτε περισσότερο.

  1. Πρησμένο στομάχι

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να μεγαλώσει, οπότε αρχίστε να μετράτε τα ποτά σας εάν θέλετε ένα πιο  flat στομάχι.

Πώς να απαλλαγείτε: Μειώστε το αλκοόλ, καθώς οι περισσότερες θερμίδες του καταλήγουν να γίνουν λίπος στην κοιλιά. Προκαλεί επίσης πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Χωρίστε το ημερήσιο γεύμα σας σε μικρότερες μερίδες και φάτε πιο συχνά. Θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργεια και επιπλέον, η κοιλιά σας θα εμφανίζεται μικρότερη μετά από κάθε γεύμα.

  1. Λίπος στο κάτω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των άκρων

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Αυτό το πρόβλημα είναι κοινό για γυναίκες που έχουν προβλήματα με τις φλέβες των ποδιών ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα πόδια μπορεί να διογκωθούν.

Πώς να απαλλαγείτε: Για να αποφύγετε το πρήξιμο πρέπει να σταματήσετε να τρώτε αλμυρά τρόφιμα, καθώς το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα σας.

Μην καθίσετε χωρίς κίνηση για περισσότερα από 30 λεπτά, προσπαθήστε να σηκωθείτε και να περπατάτε τακτικά. Εάν έχετε την ευκαιρία να ξαπλώσετε με τα πόδια σας ανυψωμένα, θα πρέπει να το κάνετε για να αποφύγετε τη συλλογή υγρών στα πόδια σας.

  1. Μεγάλο στομάχι και λίπος στην πλάτη

6 Types of Body Fat and How to Get Rid of It

Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό σε εσάς είναι η αδράνεια, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να ασκείστε αμέσως εάν σας ενοχλεί το μεγάλο στομάχι και το λίπος στην πλάτη.

Πώς να  απαλλαγείτε: Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά. Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες σας, αυξημένη όρεξη και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους που θα οδηγήσει σε λίπος που αποθηκεύεται κυρίως στην κοιλιά και την πλάτη σας.

Τρώτε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και της απορρόφησης θερμίδων από τα τρόφιμα και θα βοηθήσει τη μέση και την πλάτη σας να φαίνονται πολύ καλύτερα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια υγιεινή διατροφή και ένας ενεργός τρόπος ζωής θα έχουν τον καλύτερο αντίκτυπο στο σώμα σας, ανεξάρτητα από τον τύπο σας.