4-apotelesmatikoi-tropoi-gia-na-eksoikonomiseis-chrono-stin-kathimerinotita-sou

3+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρόνο στην καθημερινότητά σου

Η καθημερινότητα όλων μας είναι αρκετά απαιτητική και οι περισσότεροι νιώθουμε ότι ένα μόνο εικοσιτετράωρο δε μας φτάνει. Πολλές φορές μάλιστα ευχόμαστε η μέρα να αποκτήσει παραπάνω ώρες, στις οποίες θα χωράνε όλες μας οι δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Αυτό όμως είναι ανέφικτο και έτσι πρέπει οι ίδιοι να βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους που θα μας βοηθούν να εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο.

Ποιοι είναι όμως αυτοί και πώς μπορούμε να τους κάνουμε μέρος της ρουτίνας μας; Σου τα περιγράφουμε όλα παρακάτω. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!

1.  Κάνε προετοιμασία

young-woman-making-salad-kitchen_1303-20191

Είναι γεγονός ότι το κλειδί για κάθε επιτυχία είναι η προετοιμασία και αυτό φαίνεται να ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Για αυτόν τον λόγο σε συμβουλεύουμε να οργανώνεις εκ των προτέρων την κάθε σου ημέρα και να δημιουργείς όμορφες ρουτίνες. Ενδεικτικά λοιπόν σου προτείνουμε να προετοιμάζεις από πριν τα γεύματα της εβδομάδας, να χρησιμοποιείς έξυπνους τρόπους μαγειρέματος, όπως είναι η μαγειρική με air fryer και να αφιερώνεις 10 λεπτά καθημερινά για μικροδουλειές στο σπίτι.

Με αυτές τις συνήθειες θα κερδίζεις επιπλέον ώρες για να κάνεις αυτό που επιθυμείς και παράλληλα θα βάλεις τη ζωή σου σε τάξη. Φυσικά, είναι καλό να τονίσουμε ότι πρέπει να διαμορφώνεις την καθημερινότητα με βάση τις δικές σου ανάγκες και να την κάνεις όσο πιο λειτουργική επιθυμείς.

2.  Δημιούργησε λίστες

young-girl-writing-notepad_23-2147656256

Οι υποχρεώσεις που συνοδεύουν την κάθε μας ημέρα είναι πραγματικά πολλές και συνήθως δημιουργούν ένα χάος. Αν βλέπεις και εσύ τον εαυτό σου σε αυτήν τη διαπίστωση, τι θα έλεγες να αρχίσεις να οργανώνεις τις δουλειές σου με τη δημιουργία λιστών; Εμείς θα λέγαμε ένα μεγάλο ναι, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα στα ύψη.

Είτε λοιπόν προτιμάς τις ηλεκτρονικές λίστες, είτε σου αρέσει ο παραδοσιακός τρόπος με το χαρτί και το μολύβι, σε συμβουλεύουμε να υιοθετήσεις αυτήν την τεχνική οργάνωσης και σύντομα θα δεις τις ώρες της ημέρας να αυξάνονται.

3.  Επαναπροσδιόρισε τη ρουτίνα σου

happy-time-cycling_329181-17392

Αν έχεις ήδη μία ρουτίνα, αλλά βλέπεις ότι δεν καρποφορεί και νιώθεις ότι και πάλι ο χρόνος σου είναι μειωμένος, ίσως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να την επαναπροσδιορίσεις. Στην περίπτωση λοιπόν που παρατηρείς ότι αυτό που κάνεις μέχρι τώρα δε σε βοηθάει, άλλαξέ το και δοκίμασε διαφορετικές τακτικές.

Αν για παράδειγμα βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα να ολοκληρώσεις τις πρωινές σου υποχρεώσεις, μπορεί πολύ απλά να μην είσαι πρωινός τύπος και να σε διευκολύνει αν τις μεταφέρεις κάποια άλλη ώρα μέσα στην ημέρα. Βρες λοιπόν αυτό που σε αποτρέπει από την εφαρμογή της εκάστοτε ρουτίνας και κάνε τις αλλαγές που χρειάζεσαι.

4.  Αξιοποίησε την τεχνολογία

home-automation-with-water-boiler-device_23-2148994135

Η τεχνολογία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ο νούμερο ένα σύμμαχός μας και τα επιτεύγματά της συνοδεύουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Μπορείς λοιπόν να την εκμεταλλευτείς προς όφελός σου και να εξοικονομήσεις σημαντικό χρόνο. Πιο αναλυτικά, οι “έξυπνες” συσκευές σε βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, με το πάτημα ενός απλού κουμπιού.

Μπορείς λοιπόν να είσαι στον χώρο της εργασίας σου και να ενεργοποιείς, όποτε το θελήσεις, την “έξυπνη” σκούπα ή το πλυντήριο στο σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο θα γυρνάς καθημερινά σε ένα τακτοποιημένο σπίτι και επιπλέον θα βλέπεις τις ώρες που έχεις να διαθέσεις για πράγματα που σου αρέσουν, να αυξάνονται. Φυσικά, η τεχνολογία δεν περιορίζεται μόνο στις οικιακές εργασίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε λογής υποχρέωση, από online shopping, μέχρι και εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Φτάνοντας στο τέλος, μόλις είδες κάποιους από τους τρόπους που σε βοηθούν να εξοικονομείς επιπλέον χρόνο στην καθημερινή σου ζωή. Διάλεξε λοιπόν αυτόν που σου ταιριάζει και φτιάξε μία πιο ευέλικτη καθημερινότητα, η οποία θα σε γεμίζει με χαρά και ευεξία. Να θυμάσαι! Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις την αλλαγή!