10 Εύκολοι τρόποι να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας !

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 10 Εύκολοι τρόποι να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας !
hair before after volume

Εάν έχετε λεπτά μαλλιά και θέλετε να δώσετε όγκο είστε στην κατάλληλη ιστοσελίδα διαβάστε παρακάτω απλούς τρόπους για να δώσετε ένα διαφορετικό στυλ στα λεπτά μαλλιά σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Bright Side USA.

1.Αλλάξτε την χωρίστρα σας

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Αντί για να χωρίσετε ως συνήθως τα μαλλιά σας στην μέση , δοκιμάστε να το κάνετε διαφορετικά. Έχετε πολλές επιλογές εδώ: ένα ζιγκ-ζαγκ, ένα πλευρικό χωρισμό, ένα χαμηλό πλευρικό χωρισμό ή ακόμη και χωρίς ένα καθόλου. Αυτό το απλό τέχνασμα μπορεί να προσθέσει όγκο στις ρίζες σας.

2.Στεγνώστε τα μαλλιά σας από κάτω

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Ένα συνηθισμένο πιστολάκι μαλλιών μπορεί επίσης να δώσει όγκο. Απλά κατεβάστε το κεφάλι σας έτσι ώστε τα μαλλιά σας να κρέμονται μπροστά από το πρόσωπό σας και κατευθύνετε τον ζεστό αέρα από τις ρίζες σας στις άκρες σας. Εναλλακτικά, απλώς σηκώστε το πάνω μέρος των μαλλιών σας και στεγνώστε το σε κατακόρυφη θέση.

3.Χρησιμοποιήστε  dry shampoo

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να είναι μια σωτηρία για εκείνους που δεν έχουν χρόνο να πλένουν τα μαλλιά τους ή έχουν πολύ λιπαρά μαλλιά. Αφαιρεί τη βρωμιά από τις ρίζες σας και βοηθά επίσης στην ανύψωσή τους, συμβάλλοντας στην παροχή όγκου και καθαριότητας. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση baby powder.

4.Αλλάξτε  το  αυστηρό  στυλ μαλλιών σε ένα ‘’δημιουργικό χάος’’

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Τα λεία, προσεκτικά χτενισμένα μαλλιά συχνά φαίνονται πολύ λεία και επίπεδα. Ένα μικρό χάος, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας αν αναζητάτε περισσότερο όγκο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το στιλ των μαλλιών σας σε φωτεινές χαλαρές μπούκλες, κρατώντας τα χαλαρά μόνο με μια  κορδέλα ή στέκα μαλλιών ή χρησιμοποιώντας αφρό.

5.Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα αφρού

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Μια υπερβολική ποσότητα αφρού styling μπορεί να κολλήσει τα μαλλιά σας μαζί και να τα κάνει βαρύτερα, καθιστώντας με τη σειρά του πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο επιπλέον όγκος. Εφαρμόστε τον ακόλουθο κανόνα: για το στυλ των κοντών μαλλιών, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα αφρού περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Για τα μαλλιά μεσαίου μήκους, θα πρέπει να είναι περίπου το μέγεθος του αυγού της κότας και για τα μακριά μαλλιά το μέγεθος μιας μπάλας τένις.

6.‘’Σηκώστε τις ρίζες σας’’

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Σήμερα, υπάρχει ένα πλήθος διαθέσιμων επιλογών για να δώσετε στις ρίζες σας περισσότερο όγκο, ξεκινώντας με ειδικά σπρέι και λαβίδες μαλλιών και τελειώνοντας με τα ‘’ρόλεϊ’’  που χρησιμοποίησαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας.  Εάν δεν έχετε κανένα από αυτά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένα τσιμπιδάκια ή φουρκέτες.  Απλά τοποθετήστε τα στα βρεγμένα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα αφαιρέσετε. Οι ρίζες σας θα ανυψωθούν ελαφρώς, αλλά χωρίς να σας δώσουν πάρα πολύ όγκο που φαίνεται αφύσικο.

7.Λούστε τα μαλλιά σας  με τον  σωστό τρόπο

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

Ακολουθήστε αυτούς τους βασικούς τρόπους:

  • Ξεκινήστε ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Θα ανοίξει τους πόρους, κάτι που είναι καλό για την απομάκρυνση τυχόν βρωμιών ή  υπολείμματα προϊόντων που έχουν παγιδευτεί στα μαλλιά. Όταν τα μαλλιά σας ξεπλένονται με ζεστό νερό, χαλαρώνει τους αδένες που παράγουν την λιπαρότητα στα μαλλιά μέσω του τριχωτού της κεφαλής και ανοίγει τους πόρους και απορροφά την λιπαρότητα
  • Απλώστε το σαμπουάν μόνο στις ρίζες σας.  Στη συνέχεια απλώστε το αφρό που αφήνει το σαμπουάν  σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα άκρα των μαλλιών σας είναι πάντα πιο ξηρά και πιο εύθραυστα, οπότε δεν πρέπει να τα τρίβετε.
  • Απλώστε conditioner ή μάσκα μαλλιών μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Όταν εφαρμόζονται στις ρίζες, τα κάνουν μόνο βαρύτερα και ισιώνουν τα μαλλιά σας
  • Πλύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας σε τακτική βάση. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα απαλλαγείτε  από τα νεκρά κύτταρα
  • Προσπαθήστε να μην πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να αφαιρέσει ένα προστατευτικό στρώμα από τα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να τα κάνει πιο αδύναμα και να τους στερεί τον όγκο του. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν

8.Προσθέστε λίγο χρώμα στα μαλλιά σας

Μπορείτε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας όχι μόνο ψαλίδι αλλά και χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι συνηθισμένο highlight ή η μέθοδος shatush, όπου χρησιμοποιείτε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος.

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

9.Δώστε στον εαυτό σας ένα πολύστρωμο χτένισμα

Ένα άλλο χτένισμα που βοηθά να δώσει την εντύπωση μεγαλύτερου όγκου είναι ένα πολυεπίπεδο, ανώμαλο ή με ακατάστατη φράντζα.  Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του είδους κουρέματος  είναι ότι ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο προσώπου και μαλλιών.

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume

10.Αλλάξτε το μήκος των μαλλιών σας

Πολλοί στυλίστες συμφωνούν ότι το βέλτιστο μήκος για τα λεπτά μαλλιά δεν είναι μικρότερο από τους ώμους σας, καθώς τα κοντά χτενίσματα σαν αυτό δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου όγκου. Μαλλιά τόσο μακριά είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να τακτοποιηθούν.

10 Simple Ways to Give Thin Hair More Volume