Μάθετε τα 9 εκπληκτικά οφέλη της ρίγανης

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μάθετε τα 9 εκπληκτικά οφέλη της ρίγανης
rigani

Η ρίγανη είναι καταπληκτικό βότανο που χρησιμοποιείτε και για ιατρικούς και μαγειρικούς σκοπούς, σύμφωνα με το άρθρο της διάσημης ιστοσελίδας Cookist.

1.Μειώνει τις λοιμώξεις

Υπάρχουν πολλές μελέτες για την υποστήριξη της χρήσης ρίγανης στην προστασία των ανθρώπων από διάφορες λοιμώξεις που σχετίζονται με τους ιούς. Η παρουσία αντιοξειδωτικών στο σώμα  προστατεύει από τις ιογενείς λοιμώξεων. Η καρβακρόλη που υπάρχει στη ρίγανη απενεργοποιεί τις επιβλαβείς επιδράσεις του νοροϊού που οδηγεί σε επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως διάρροια, ναυτία και πόνος στο στομάχι. Οι προστατευτικές ενώσεις της ρίγανης, όπως η καρβακρόλη και η θυμόλη, είναι επίσης αποτελεσματικές έναντι της δραστικότητας του ιού του απλού έρπητα.

2.Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Πολλές μελέτες έχουν ανακαλύψει την παρουσία ισχυρών αντιοξειδωτικών ενώσεων, δηλαδή της καρβακρόλης και της θυμόλης, σε αφθονία στην ρίγανη. Αυτή είναι μια υπέροχη πληροφορία καθώς αυτό το σετ αντιοξειδωτικών ενώσεων λειτουργεί ενάντια στη βλάβη των ελεύθερων ριζών σε όλο το σώμα μας.

sick

3.Αντιμετωπίζει το κοινό κρυολόγημα

Η ρίγανη προσφέρει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε πολλά φυτικά φάρμακα για τη θεραπεία συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Καταναλώστε νερό με μερικές σταγόνες λάδι ρίγανης ή φύλλα ρίγανης σε ένα τσάι από βότανα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του πονόλαιμου.

4.Ανακουφίζει από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως

Η ρίγανη είναι ένα αποτελεσματικό παυσίπονο. Μασήστε φρέσκα φύλλα ρίγανης ή προσθέστε τα στο τσάι για να αντιμετωπίσετε τις οδυνηρές εμμηνορροϊκές κράμπες και να αποφύγετε τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης.

5.Αντικαρκινικά οφέλη

Με βάση πολλές δοκιμές, βρέθηκε ότι η ρίγανη έχει θετικό αποτέλεσμα στην πρόληψη της ανάπτυξης και του σχηματισμού καρκινικών κυττάρων. Σε μία από τις δοκιμαστικές δοκιμασίες, διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να αντιμετωπιστεί με εκχύλισμα ρίγανης, καθώς βοήθησε όχι μόνο στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, αλλά και στη θανάτωσή τους.

6.Ανακουφίζει από τη φλεγμονή

Η καρβακρόλη που υπάρχει στη ρίγανη διαθέτει την αντιφλεγμονώδη ιδιότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της ανάπτυξης διαβήτη και πολλών αυτοάνοσων ασθενειών.

7.Ελέγχει τα εντερικά παράσιτα

Τα εντερικά παράσιτα αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών γαστρεντερικών προβλημάτων και οδηγούν σε εντερική δυσφορία. Η θυμόλη και η καρβακρόλη που υπάρχουν στη ρίγανη είναι ευεργετικά για τη θεραπεία των εντερικών παρασίτων χωρίς παρενέργειες.

8.Αντιβακτηριακή ιδιότητα

Το λάδι ρίγανης έχει μελετηθεί για να περιορίσει την ανάπτυξη 23 βακτηριακών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των Escherichia coli και Pseudomonas aeruginosa.

9.Υγιή καρδιά

Η ρίγανη είναι μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καλίου και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.


 


Η Health Editor Προτείνει: