Τα διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ
diabetes

Νέες έρευνες δείχνουν ότι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (ΣΔ2) όχι μόνο μπορεί να ελεγχθεί με διατροφική παρέμβαση αλλά και να αντιστραφεί/θεραπευτεί!. Αποκαλύφθηκαν οι μηχανισμοί της υποστροφής του ΣΔ2 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Yale. Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια Newcastle και Γλασκώβης ανακάλυψε ότι οι πάσχοντες από ΣΔ2 μπορούν να υποστρέψουν τη νόσο, με ειδική διατροφική αντιμετώπιση πολύ χαμηλών θερμίδων και υδατανθράκων για 3-5 μήνες, που ακολουθείται από σταδιακή επαναφορά στην πλήρη διατροφή.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet έδειξε ότι το 86% των ασθενών με ΣΔ2 έως και 6 χρόνια, που έχασαν 15 κιλά ή περισσότερο έβαλαν τη νόσο σε ύφεση. Ύφεση σημαίνει ρυθμισμένο σάκχαρο χωρίς πλέον λήψη φαρμάκων, και απαλλαγή από συμπτώματα και μελλοντικούς κινδύνους. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη παρέχεται στην Ελλάδα από τη Eurodiet Med με τα διατροφικά πρωτόκολλα για τη ρύθμιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη τα οποία διαμορφώθηκαν με βάση τα τελευταία ιατρικά ερευνητικά δεδομένα, αποσκοπώντας στην παροχή ειδικά σχεδιασμένης διατροφής, που υποβοηθά τη θεραπεία για το Σακχαρώδη Διαβήτη.
Κάθε διατροφικό πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί ώστε να πετυχαίνει μια δυναμική απώλεια βάρους σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, με σκοπό τη μεταβολική ρύθμιση η οποία συμβάλλει στην υποστροφή της νόσου. Τα ειδικά διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med εξατομικεύονται και εφαρμόζονται με ιατρική παρακολούθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στο http://www.eurodiet.gr/