Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα
olympic

Σε διαφορετική περίπτωση, ρισκάρουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο.

Φανταζόσουν ποτέ ότι οι αθλήτριες των ολυμπιακών αγωνισμάτων πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους beauty κανόνες; Κι όμως, εκτός από το άγχος τους να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά σκορ στον στόχο τους προς την πρωτιά, οφείλουν να συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες που αφορούν το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με αφαιρέσεις βαθμών που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν την πολυπόθητη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Οι beauty “απαγορεύσεις” που έχουν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης είναι αρκετές, κάνοντας το συγκεκριμένο ολυμπιακό άθλημα το πιο αυστηρό ανάμεσα σε άλλα. Καταρχάς, απαγορεύεται να έχουν λυτά και (επιμελώς) ατημέλητα μαλλιά. Οφείλουν να τα έχουν πάντα πιασμένα σε κότσο, ενώ δεν πρέπει να πετάει ούτε μια τρίχα. Γι᾽αυτό και χρησιμοποιούν ζελατίνη για να κρατήσουν πολύ σταθερά, σχεδόν κολλημένα τα μαλλιά και τις τρίχες στο κεφάλι τους. Επίσης, αν κάποιο αξεσουάρ (λαστιχάκι ή τσιμπιδάκι) φύγει απ᾽τα μαλλιά και χαθεί στην πισίνα επιπλέοντας στο νερό, δημιουργείται μεγάλο θέμα. Επιπλέον, το “θεατρικό μακιγιάζ”, δηλαδή το έντονο makeup με σχέδια και ζωγραφιές στο πρόσωπο, απαγαρεύεται. Αντιθέτως, προτιμάται ένα αδιάβροχο, διακριτικό μακιγιάζ που ευνοεί την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και λάμψης του δέρματος. Τέλος, εννοείται ότι τα κοσμήματα απαγορεύονται, ενώ πρέπει να αφαιρούνται από την αρχή της προετοιμασίας τους.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι περίεργοι beauty κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

 

Ενόργανη Γυμναστική

Και για τις αθλήτριες της ενόργανης υπάρχουν κανόνες, που όμως είναι λιγότεροι και πιο ελαστικοί. Τα μαλλιά πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαζεμένα σωστά και με ασφάλεια έτσι ώστε να μην πέφτουν μπροστά στα μάτια και εμποδίζουν την όραση της αγωνιζόμενης. Επίσης, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το μακιγιάζ, αυτό προτείνεται να είναι προσεγμένο ενώ το μανικιούρ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι φανταχτερό – δηλαδή με έντονα χρώματα και περίεργα nail art patterns, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αποσπάσει την προσοχή των κριτών. Τέλος, επιτρέπεται μόλις ένα (μικρό) σκουλαρίκι σε κάθε αυτί, ενώ οποιοδήποτε άλλο piercing στο υπόλοιπο σώμα πρέπει να αφαιρείται εξαρχής.

δδ

 

Στίβος

Τα κορίτσια του στίβου έχουν ακόμα πιο ευέλικτους κανόνες ομορφιάς με τους οποίους οφείλουν να συμμορφωθούν. Η κύρια απαγόρευση είναι ότι δεν επιτρέπεται να διαφημίζουν σπόνσορες και brands μέσω τατουάζ ή body painting, βαφών για τα μαλλιά και κοσμημάτων. Όσο για το μανικιούρ τους, αυτό δεν χρειάζεται να είναι μίνιμαλ και απλό όπως των κοριτσιών της ενόργανης, γι´αυτό και βλέπουμε κατά καιρούς πολλές αθλήτριες του στίβου να ποζάρουν επιδεικνύοντας τα nail art μανικιούρ τους που είναι εμπνευσμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

δδ

 

Volleyball

Όσο για τις αθλήτριες του βόλεϊ, πρέπει επίσης να έχουν μαζεμένα τα μαλλιά τους (ακόμα και πρόχειρα) ενώ τα μακριά νύχια απαγορεύονται ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο όταν παίζουν. Τέλος, μπορούν να φορούν κοσμήματα με τον όρο ότι η φύση τους δεν αποτελεί πηγή κινδύνου. Επομένως, τα πολύ μακριά κολιέ ή τα μενταγιόν με μακριές αλυσίδες, καθώς και οι πολύ μεγάλοι κρίκοι – σκουλαρίκια απαγορεύονται για ευνόητους λόγους.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr/