dyo-logo-200

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για εσάς, για έναν καλύτερο Δεκέμβριο

Αφήστε πίσω σας ό,τι δεν μπορείτε να ελέγξετε. Τα πράγματα θα πάνε αναπόφευκτα στραβά. Ακόμα και τα καλύτερα σχέδια μπορούν με κάποιο τρόπο να διακριθούν σε μια στιγμή -και αυτό είναι εντάξει. Το να ξέρετε πότε να αφήνετε τα πράγματα να φύγουν είναι μια “υπερδύναμη” και ενθαρρύνει μια αίσθηση προσαρμοστικότητας σε μια περίσταση που μπορεί να είναι πολύ υγιής για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Ε Wellness.

Μείωση άγχους. Αυτό συνδέεται χαλαρά με το παραπάνω σημείο, αλλά αξίζει να αναφερθεί! Το άγχος συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με πολλές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις. Ακόμα και βραχυπρόθεσμα, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας, την ικανότητα συγκέντρωσης και τη συναισθηματική νοημοσύνη για ορθολογισμό. Πώς μπορούμε λοιπόν να το κάνουμε αυτό; Το κυριότερο είναι να ενεργείτε γρήγορα όταν αισθάνεστε ότι το στρες σας καταβάλλει. Είναι φυσικό να αισθάνεστε μια ορισμένη ποσότητα άγχους μέρα με τη μέρα, αλλά όταν αισθάνεστε ότι δημιουργεί κύματα άγχους και επηρεάζει την ευημερία σας, είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εξετάσετε τη γενικότερη εικόνα για το πώς να διαχειριστείτε καλύτερα τη ζωή σας.

Επικεντρωθείτε στην καλή διατροφή. Ιδιαίτερα θα είναι η περίοδος των διακοπών προ των πυλών, το φαγητό μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο σημείο για πολλούς από εμάς. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια αίσθηση ισορροπίας- ειδικά αν είστε όλο και πιο κοινωνικοί αυτή την περίοδο για οικογενειακές ή επαγγελματικές συγκεντρώσεις. Είναι εντάξει να πείτε όχι σε αυτό το επιπλέον κουταλάκι γλυκού, αυτό το επιπλέον ποτήρι κρασί ή αυτό το επιπλέον πιάτο- ό,τι κι αν περιέχει. Η καλή διατροφή είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε καθημερινά για το καλύτερο όφελος. Είναι εύκολο για τις πλούσιες τροφές να φράξουν την πέψη σας και αυτό μπορεί να αυξήσει το αίσθημα λήθαργου αν το σώμα σας δεν μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα ή να απορροφήσει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά.

Συμπληρώματα! Τα συμπληρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας ακριβώς αυτό το λίγο περισσότερο από αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά ή να γεφυρώσετε ένα κενό για ενισχυμένη διατροφική ισορροπία. Αν διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα ενέργειάς σας μειώνονται, μπορεί να θέλετε να ζεστάνετε την καφεΐνη λίγο περισσότερο από το κανονικό ή να φτάσετε σε κάτι γλυκό για να δώσετε ώθηση, αλλά ένα καλής ποιότητας φυσικό συμπλήρωμα θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα. Ελέγξτε τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ενέργεια, το μαγνήσιο για χαλάρωση και καλύτερη διάθεση και φυσικά τη βιταμίνη D- τη “βιταμίνη του ήλιου” που μπορεί να μας λείπει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Κοιμηθείτε καλά. Ακόμα και με όλα τα ξενύχτια, τα πάρτι ή τις συγκεντρώσεις, το σώμα σας εξακολουθεί να απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα ξεκούρασης κάθε βράδυ για να αναγεννηθείτε και να σας αναζωογονήσει. Προσπαθήστε να μην το αφήσετε αυτό να ξεφύγει! Στοχεύστε σε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ και ενθαρρύνετε ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα ύπνου τρώγοντας καλά, ασκώντας και λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα βιταμινών/μεταλλικών.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao