Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λίπους (λιπιδίων) που βρίσκεται στο αίμα. Το σώμα σας μετατρέπει την τροφή που τρώτε σε θερμίδες. Ωστόσο, εάν αυτές οι θερμίδες δεν χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται στα κύτταρά σας ως τριγλυκερίδια. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδα Health X Change.

Έτσι, αν συνήθως καταναλώνετε περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες από ό,τι καίτε, μπορεί να έχετε υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Εάν έχετε ήπια έως μέτρια επίπεδα τριγλυκεριδίων, επικεντρωθείτε στην περικοπή των θερμίδων. Οι επιπλέον θερμίδες μετατρέπονται σε τριγλυκερίδια και αποθηκεύονται ως λίπος. Η μείωση των θερμίδων σας θα μειώσει τα τριγλυκερίδια.

 Αποφύγετε τη ζάχαρη και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Η κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως η ζάχαρη και τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι ή φρουκτόζη, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Ξεκινήστε το απλό βήμα της μείωσης της ζάχαρης στη διατροφή σας αντικαθιστώντας τα ροφήματα με ζάχαρη με σκέτο νερό.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται φυσικά στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Βρίσκονται επίσης σε πολλές άλλες φυτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, των σπόρων, των δημητριακών και των οσπρίων. Η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση του λίπους και της ζάχαρης στο λεπτό έντερο, βοηθώντας στη μείωση της ποσότητας των τριγλυκεριδίων στο αίμα σας.

Ασκηθείτε τακτικά

Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας τις περισσότερες ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η τακτική άσκηση βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων και ενισχύει την “καλή” χοληστερόλη (HDL). Αν δεν έχετε γυμναστεί, ξεκινήστε αργά ανεβαίνοντας τις σκάλες ή κάνοντας περιπάτους.

 Επιλέξτε πιο υγιεινά λίπη (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη)

Ανταλλάξτε τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκονται στα κρέατα με πιο υγιεινά λιπαρά που βρίσκονται στα φυτά, όπως το ελαιόλαδο και το κραμβέλαιο. Αντί για κόκκινο κρέας, δοκιμάστε ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως το σκουμπρί ή ο σολομός. Αποφύγετε τα τρανς λιπαρά ή τα τρόφιμα με υδρογονωμένα έλαια ή λίπη.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Aν πίνετε αλκοολούχα ποτά, κάντε το με μέτρο. Οι άνδρες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από δύο κανονικά ποτά την ημέρα και οι γυναίκες, όχι περισσότερα από ένα.