Το καλοκαίρι θέλει …gel creams

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Το καλοκαίρι θέλει …gel creams
woman face smile

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιδερμίδα. Στην ανάγκη για δροσιά και αίσθηση φρεσκάδας, τη λύση δίνουν τα ενυδατικά gels. Ανάλαφρα και τόσο απολαυστικά, ξεδιψούν, τονώνουν, αναζωογονούν και ξυπνούν άμεσα το δέρμα από τη θερινή… ραστώνη.

Συνηθίζουμε να λέμε πως επιλέγουμε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, κανονική, ξηρή, λιπαρή ή μικτή. Όμως ο κλασικός αυτός διαχωρισμός έχει πάψει προ πολλού να είναι το βασικό κριτήριο. Όπως ξέρουμε η επιδερμίδα είναι ένας πολύπλοκος ζωντανός οργανισμός με πολλαπλές ανάγκες που στο πέρασμα του χρόνου αλλάζουν. Στη βάση όλων βέβαια, παραμένει η ανάγκη για …νερό και η ενυδάτωση είναι η φροντίδα που δεν πρέπει ποτέ να στερούμε από το δέρμα. Εκτός όμως από τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε μία ενυδατική φόρμουλα και καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας, σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου προϊόντος έχει η υφή που θα διευκολύνει τα κύτταρα να προσλάβουν την υγρασία που χρειάζονται. Στη διάρκεια λοιπόν του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο δέρμα οι συνθέσεις με υφή gel ξεχωρίζουν για τη μοναδική αίσθηση δροσιάς που προσφέρουν χωρίς να το βαραίνουν.

Τι είναι οι gel-creams και γιατί τις επιλέγουμε. Δροσερές και ευχάριστες, μας κερδίζουν χάρη στην ανάλαφρη και διάφανη υφή τους που απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ενοχλητική γυαλάδα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ενυδατικές κρέμες που βασίζουν τη δράση τους σε φιλμογενή συστατικά τα οποία σχηματίζουν ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ για να αποτρέψουν την εξάτμιση νερού , οι κρέμες με υφή gel είναι oil- free φόρμουλες με υγροσκοπικούς παράγοντες οι οποίοι έλκουν νερό τόσο από την ατμόσφαιρα όσο και από τις βαθύτερες στιβάδες, το συγκρατούν και το διοχετεύουν όταν και όπου χρειάζεται.

Τις μέρες λοιπόν του καύσωνα που ο ρυθμός εξάτμισης νερού από τα βαθύτερα στρώματα αυξάνεται και τα φυσικά αποθέματα υγρασίας μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε άμεσα από αφυδάτωση, τα ενυδατικά gel προσφέρουν μία… όαση δροσιάς, ανακούφισης και αναπλήρωσης του πολύτιμου υγρού στοιχείου σε κάθε τύπο και ηλικία δέρματος.

Extra tip: Για ακόμη πιο απολαυστική αίσθηση φρεσκάδας διατηρείτε τις gel-creams στο ψυγείο.

Πηγή: www.skingurus.gr