Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας εάν σταματήσουμε να τρώμε junk food;

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας εάν σταματήσουμε να τρώμε junk food;
salad

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν αποφασίζουμε να διώξουμε το πρόχειρο φαγητό από τη διατροφή μας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Gun Town Clinic.

Αν είστε επιρρεπείς στην κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, πιθανότατα κάποιος γονιός, φίλος ή γιατρός σας έχει προτείνει να κόψετε το πρόχειρο φαγητό (junk food)  από τη διατροφή σας. Το να κόψετε το πρόχειρο φαγητό αμέσως είναι δύσκολο.  Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite υποδεικνύει ότι η διακοπή του πρόχειρου φαγητού μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στέρησης παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται κατά τη διακοπή του τσιγάρου ή των εθιστικών ουσιών. Μπορεί να υποφέρετε από αυξημένη ευερεθιστότητα και κόπωση, καθώς και πονοκεφάλους για όσους σταματούν την κατανάλωση τη ζάχαρης  και της καφεΐνης. Αλλά αυτά τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν μόνο λίγες ημέρες έως μια εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση.

Η αντίδραση του εντέρου σας

Το γαστρεντερικό σας σύστημα, γνωστότερο ως έντερό σας, μπορεί να φαίνεται λίγο δυσαρεστημένο από τις αλλαγές στη διατροφή σας. Μην ξεγελαστείτε και νομίζετε ότι πρέπει να επιστρέψετε στην πίτσα και τα ανθυγιεινά φαγητά μόνο και μόνο επειδή έχετε φούσκωμα ή μερικές κενώσεις. Αυτά τα συμπτώματα είναι προσωρινά και σύντομα το έντερό σας θα σας ”ευχαριστεί” για τις πιο υγιεινές διατροφικές σας επιλογές.

Οι γευστικοί σας κάλυκες

Οι γευστικοί κάλυκες μπορεί να χρειαστούν έως και δεκαπέντε ημέρες για  να προσαρμοστούν στις νέες επιλογές τροφίμων. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το σώμα σας θα αναπτύξει μια “γεύση” για τις πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων που κάνετε και σύντομα μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αγαπημένα σας τρόφιμα είναι πολύ αλμυρά ή γλυκά.

Η μέση και οι μύες σας

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί συμβεί στο σώμα σας  είναι ότι κάνει πιο λεπτή την μέση σας  και τονίζει τους μύες σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν  βάρος όταν κόβουν την περιττή ζάχαρη και τα λιπαρά από τη διατροφή τους. Η κατανάλωση πιο υγιεινών, γεμάτων θρεπτικά συστατικά τροφίμων βελτιώνει επίσης τον μυϊκό τόνο.

Η ψυχική και σωματική σας υγεία

Η διακοπή του πρόχειρου φαγητού δεν είναι η πανάκεια για κάθε ψυχική ασθένεια ή σωματική πάθηση, αλλά η υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση, την συγκέντρωση και τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών παθήσεων όπως η καρδιοπάθεια ή ο διαβήτης τύπου 2. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια,  γεγονός που πιθανότατα να σας ενθαρρύνει να είστε πιο δραστήριοι σωματικά, κάτι που είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την υγεία σας με το τι τρώτε.

Το δυσκολότερο μέρος της διακοπής του πρόχειρου φαγητού είναι η πρώτη εβδομάδα. Αλλά να είστε ενθαρρυμένοι!  Σε μια εβδομάδα περίπου από τώρα, θα θυμάστε ότι διαβάσατε αυτό το άρθρο και θα θυμάστε επίσης ότι αν είχατε ξεκινήσει αυτό το ταξίδι πιο πριν ταξίδι,  θα είχατε ήδη ξεπεράσει την πιο δύσκολη φάση και θα είχατε περάσει σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Τώρα, βγείτε εκτός σύνδεσης και αρχίστε να πετάτε στα σκουπίδια όλα αυτά τα ζαχαρούχα, αλμυρά τρόφιμα. Θα μας ευχαριστείτε σε μια εβδομάδα.