9803b

Ταλιατέλες με γαρίδες και πιπεριές

Αν σερβίρετε τις ταλιατέλες σε παιδιά ή αν δεν θέλετε να βάλετε αλκοόλ στο φαγητό, μπορείτε απλά να παραλείψετε το ούζο. Έτσι κι αλλιώς οι γαρίδες θα έχουν ανάλογη γεύση και άρωμα από το γλυκάνισο.
Προετοιμασία: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Μερίδες: 6

Υλικά

  • 18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ούζο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής