Καθώς οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν και συνεχίζουμε να σκύβουμε πλήρως στην εποχή της θαλπωρής -αποθηκεύοντας κασκόλ και πουλόβερ, πίνοντας ζεστό μηλίτη μήλου, ψήνοντας κάθε συνταγή με μπαχαρικό κολοκύθας που μπορούμε να βάλουμε στα χέρια μας- υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περνάμε όλοι μας ένα σημαντικό ποσό επιπλέον χρόνου σε εσωτερικούς χώρους σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Είμαστε όλοι υπέρ της υιοθέτησης της τάσης του σκανδιναβικού τρόπου ζωής που είναι γνωστή ως friluftsliv, που σημαίνει να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο έξω στον καθαρό αέρα παρά τις καιρικές συνθήκες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: ο χειμώνας είναι μακρύς, κρύος και του λείπει πολύ η ποσότητα ηλιοφάνειας που απορροφήσαμε όλο το καλοκαίρι, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Real Simple.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια -συμπεριλαμβανομένου του σολομού, του τόνου και των σαρδέλων- είναι ισχυρές πηγές βιταμίνης D. Μου αρέσει να προσθέτω βότανα και μπαχαρικά στο σολομό και να τον ψήνω για να τον φάω ως κύριο πιάτο ή να τον κάνω νιφάδες με λίγη φρυγανιά, αυγό και ψιλοκομμένα λαχανικά για να φτιάξω ένα μπιφτέκι σολομού.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια  άλλη καλή πηγή βιταμίνης D. Είναι υπέροχα ψιλοκομμένα σε μια σαλάτα ή σοταρισμένα σε ελαιόλαδο ως συνοδευτικό πιάτο.

Αυγά και τυρί

Σύμφωνα με τον Berman, οι κρόκοι αυγών και το τυρί παρέχουν και τα δύο μικρότερες ποσότητες βιταμίνης D, τις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε μαζί σε μια ομελέτα.

Ενισχυμένα τρόφιμα

Ορισμένα κοινά τρόφιμα είναι επίσης εμπλουτισμένα με βιταμίνη D για να μας βοηθήσουν να λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα στη διατροφή μας σκεφτείτε τα δημητριακά, το φυτικό γάλα και το γιαούρτι.