Οι πραγματικοί λόγοι που πέφτουν οι  βλεφαρίδες και τα φρύδια σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι πραγματικοί λόγοι που πέφτουν οι  βλεφαρίδες και τα φρύδια σας
eyebrows

Αν πέφτουν οι βλεφαρίδες ή τα φρύδια σας, μην πανικοβάλλεστε: είναι πιθανότατα ένα προσωρινό πρόβλημα και, ευτυχώς, ένα που θεραπεύεται. Μιλήσαμε με την ειδικό στα φρύδια των διασημοτήτων Sania Vucetaj του Sania’s Brow Bar (φτιάχνει φρύδια εδώ και 20 χρόνια και έχει πελάτες της μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, από τη Rihanna μέχρι τη Sarah Jessica Parker) για να μάθουμε περισσότερα για τις αιτίες της απώλειας βλεφαρίδων και φρυδιών και τι μπορούμε να κάνουμε για να την προλάβουμε και να την αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αλλά τελικά, αν παρατηρείτε πιο αραιές βλεφαρίδες και φρύδια, θα πρέπει να συναντηθείτε με έναν πιστοποιημένο δερματολόγο για να αποκλείσετε πρώτα μια ιατρική πάθηση ή μια διατροφική ανεπάρκεια, πριν βρείτε τη σωστή θεραπευτική επιλογή για εσάς, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Martha Stewart.

Άγχος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τριχόπτωσης που σχετίζονται με το άγχος, το οποίο προκαλεί αλλαγές στο μεταβολισμό σας και στα επίπεδα κορτιζόλης του σώματός σας. Το τελογενές εξάνθημα (TE) είναι το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος: Συμβαίνει όταν το στρες προκαλεί στους θύλακες των τριχών (ακόμη και σε αυτούς που σχηματίζουν τις βλεφαρίδες και τα φρύδια) να σταματήσουν να παράγουν νέες τρίχες. Είναι συνήθως παρενέργεια από κάποιο φάρμακο, ορμονική μεταβολή ή διατροφικές ελλείψεις. Μια άλλη αιτία που σχετίζεται με το άγχος; Εάν τραβάτε τρίχες από το κεφάλι, τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια σας όταν είστε αγχωμένοι, μπορεί να παλεύετε με την τριχοτιλλομανία. Όποια και αν είναι η σαφής αιτία ή η διάγνωση, αν πιστεύετε ότι η τριχόπτωσή σας προκαλείται από το άγχος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας με υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης ή να σας συστήσει μια μη συνταγογραφούμενη τοπική θεραπεία.

Πάρα πολύ αποτρίχωση

Όταν βγάζετε τα φρύδια σας με τσιμπιδάκι ή κερί, μπορεί να τραβήξετε μια τρίχα από τη ρίζα της, γεγονός που τελικά την κάνει να μεγαλώνει με πιο αργό ρυθμό. Και οι τρίχες θα ξαναβγούν μόνο αρκετές φορές πριν το σώμα σας σταματήσει να τις παράγει εντελώς. Μην στρέφεστε, ωστόσο, σε τεχνάσματα για να προωθήσετε την ανάπτυξη, η οποία μας προειδοποιεί κατά της χρήσης ορών ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν στην αγορά που να εγγυάται την αναγέννηση των τριχών στο κεφάλι σας, και το ίδιο ισχύει και για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας. Η καλύτερη θεραπεία; Σταματήστε το μάδημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολουθήστε αυτή την καίρια συμβουλή και δώστε στον εαυτό σας έξι μήνες έως ένα χρόνο, και θα δείτε τις τρίχες σας να επανέρχονται. Για όσες διατηρούν τα φρύδια μόνες τους, αποφύγετε τους μεγεθυντικούς καθρέφτες. Αυτοί θα σας κάνουν να χάσετε την προοπτική και να παρατραβήξετε τα φρύδια σας.

Φραγμένοι θύλακες τρίχας

Όλο και περισσότερα προϊόντα για το πρόσωπο, όπως έλαια, οροί, ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά, έρχονταν στην αγορά. Το μόνο πρόβλημα; Αυτά τα προϊόντα φράζουν τους θύλακες των φρυδιών και των βλεφαρίδων σας. Αποφύγετε να μπαίνουν τα προϊόντα προσώπου σας πάνω ή γύρω από τα φρύδια σας. Αυτά τα προϊόντα (ειδικά όταν είναι πολυεπίπεδα) εισχωρούν στους θύλακες, μπλοκάροντας την ανάπτυξη και κάνοντας τις τρίχες να πέφτουν, δεν βοηθάει να αφαιρέσετε το προϊόν αφού το έχετε εφαρμόσει, επειδή αγγίζετε μόνο την επιφάνεια και δεν μπαίνετε στη ρίζα.

Αλλαγές στον μεταβολισμό ή τις ορμόνες σας

Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει σχεδόν κάθε μέρος του σώματός μας. Η υπολειτουργία ή η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές ανισορροπίες που διαταράσσουν την ικανότητά σας να αναπτύσσετε μαλλιά. Αν έχετε άλλα συμπτώματα διαταραχής του θυρεοειδούς όπως αλλαγές στο βάρος, τον καρδιακό ρυθμό ή την ανοχή στο κρύο ή τη ζέστη- θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό για εξετάσεις αίματος και φυσική εξέταση.