Σύκα:Το πιο γλυκό φρούτο του φθινοπώρου! Μάθετε τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σύκα:Το πιο γλυκό φρούτο του φθινοπώρου! Μάθετε τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας!
suka cover

Εάν ποτέ έχετε δοκιμάσει αυτό το φρούτο γνωρίζετε ότι έχει τον συνδυασμό μελιού με μούρο σε μια ήπια υφή σαν μαρμελάδα. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από νόστιμο  είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικό Εδώ είναι τέσσερις τρόποι με τους οποίους τα σύκα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Treehugger.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές  ίνες

Ένα μεγάλο σύκο έχει περίπου 2 γραμμάρια ινών ανά μία μερίδα είναι 2-3 σύκα, ανάλογα με το μέγεθος.  Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση μιας μερίδας από σύκα μπορεί να παρέχει 4-6 γραμμάρια ινών,  σχεδόν το ένα τέταρτο των 25 γραμμαρίων που το Food and Administration (FDA) προτείνει να τρώτε κάθε μέρα.

Οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του πεπτικού μαλακώνοντας τα κόπρανα, κάνοντας τις κινήσεις του εντέρου πιο τακτικές και αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα. Βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, επειδή η ίνα συνδέει τη χοληστερόλη και την αποβάλλει από το σώμα σας.

Καλή πηγή καλίου

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς και τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Σίγουρα, μπορείτε να πάρετε κάλιο από τις μπανάνες και πατάτες.  Αλλά τα σύκα θα μπορούσαν να κάνουν μια ενδιαφέρουσα νέα προσθήκη στα τρόφιμα με καλή πηγή καλίου! Ένα μεγάλο σύκο περιέχει περίπου 149 mg καλίου και μια μερίδα σύκα έχει περίπου το 10% της καθημερινής σας απαίτησης.

Καλή πηγή βιταμίνης Α

Μία μερίδα φρέσκων σύκων έχει περίπου το 9 έως 12% της ημερήσιας ζήτησης βιταμίνης Α. Το σώμα σας χρησιμοποιεί βιταμίνη Α με πολλούς τρόπους:

  • Για δημιουργία νέων ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι σημαντικά για την ανοσία
  • Για να διατηρήσετε την όραση  σας υγιή
  • Για να βοηθήσετε στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, των πνευμόνων και άλλων οργάνων σας
  • Για να βοηθήσετε στην αναπαραγωγική υγεία

Τα σύκα χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης Α όταν στεγνώνουν, οπότε χρησιμοποιήστε φρέσκα σύκα αν ψάχνετε συγκεκριμένα για αυτό το θρεπτικό συστατικό.

Πλούσια σε μαγνήσιο

Τα σύκα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και αυτά τα οφέλη παραμένουν ακόμη και μετά την ξήρανση του σύκου. Μια μερίδα σύκων έχει περίπου 8 έως 10% της ημερήσιας απαίτησής σας σε μαγνήσιο, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία σας. Το μαγνήσιο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι σημαντικό για πολλά πράγματα:

  • Λειτουργία μυών και νεύρων
  • Υγεία των οστών
  • Οικοδόμηση πρωτεϊνών
  • Διατήρηση σακχάρου στο αίμα και αρτηριακής πίεσης