3 λόγοι για να βάλετε τη ρεσβερατρόλη στη ρουτίνα ομορφιάς

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 3 λόγοι για να βάλετε τη ρεσβερατρόλη στη ρουτίνα ομορφιάς
wine drink

Τώρα που τα σταφύλια σιγά-σιγά τελειώνουν και επειδή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί δεν είναι αρκετό, τα καλλυντικά με ρεσβερατρόλη μπορούν να συμβάλλουν στην ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος με πολλαπλά οφέλη.

Όλοι γνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο των αντιοξειδωτικών στην καθημερινή προστασία του οργανισμού και φυσικά της επιδερμίδας, του μεγαλύτερου οργάνου και φυσική «ασπίδα» του ανθρωπίνου σώματος. Είναι οι ουσίες που δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες σχηματίζονται από την καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας μας στη UV ακτινοβολία, το στρες , τη ρύπανση και το σύγχρονο lifestyle. Κι όπως επίσης ξέρουμε πολύ καλά, το οξειδωτικό στρες που υφίστανται τα κύτταρα από τα μικροσκοπικά αυτά μόρια οξυγόνου είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την πρόωρη φθορά στο κολλαγόνο και την ελαστίνη που οδηγεί στο σχηματισμό ρυτίδων πολύ πριν το βιολογικό μας ρολόι…κτυπήσει. Η λίστα των πολύτιμων αυτών ουσιών είναι μακριά. Η ρεσβερατρόλη – το μόριο τις μακροζωίας, όπως την ονομάζουν χαρακτηριστικά- μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο οι βιταμίνες C, Ε και Α, συμπεριλαμβάνεται όμως στις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες με πολλαπλά ευεργετική δράση.

Τι ακριβώς είναι η ρεσβερατρόλη. Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιοξειδωτικό, μια πολυφαινόλη που βρίσκουμε στη φλούδα των σταφυλιών, κυρίως των κόκκινων, στα μούρα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια. Η ρεσβερατρόλη δεν είναι κάποιο νέο συστατικό. Αναφορές για τις θεραπευτικές ιδιότητες βρίσκουμε σε πολλά ιατρικά κείμενα των λαών της Ανατολής.

Ποιος είναι ο ρόλος της στη λειτουργία της επιδερμίδας. Η γήρανση του δέρματος είναι, όπως γνωρίζουμε, μια πολύπλοκη διαδικασία, αποτέλεσμα της συνδυαστικής δράσης ενδογενών και εξωγενών παραγόντων. Η ρεσβερατρόλη, σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να έχει διπλό ρόλο. Προστατεύει την επιδερμίδα, όπως άλλωστε όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθά στη επανόρθωση της συσσωρευμένης βλάβης των κυττάρων της ταυτόχρονα όμως, ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς τους να παράγουν τα δικά τους αντιοξειδωτικά, για να αποτρέψουν μελλοντική ζημιά.

Γιατί δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης

  1. Προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Η καθημερινή έκθεση στην UV και IR ακτινοβολία, το μπλε φως των υπολογιστών και των smartphones, το κάπνισμα, οι αστικοί ρύποι, οι τοξίνες στη διατροφή όπως και το στρες, συμβάλλουν στη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Σύμφωνα με υπολογισμούς το ανθρώπινο σώμα δέχεται μέχρι και 1000 επιθέσεις σε ένα εικοσιτετράωρο! Είναι απόλυτα φυσικό λοιπόν το «οπλοστάσιο» του ανθρώπινου οργανισμού – αμυντικοί μηχανισμοί και αντιοξειδωτικά ένζυμα- να μην επαρκεί. Η τοπική εφαρμογή του ισχυρού αυτού αντιοξειδωτικού παράγοντα έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κυττάρων.
  1. Αντιγηραντική δράση. Μελέτες έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη δρα απευθείας στα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας του κυττάρου και κατ’επέκταση διασφαλίζει την καλή λειτουργία των φυσικών μηχανισμών του. Επιπλέον, απομακρύνοντας τις επικίνδυνες τοξίνες, ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την παραγωγή κολλαγόνου. Το ανθεκτικό υποστηρικτικό δίκτυο αποτρέπει έτσι την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  2. .Προστασία από τις φλεγμονές. Μία ακόμη αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Ο ήλιος, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, οι περιβαλλοντικοί ρύποι , το στρες ή ακόμη και επιθετικά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης, ευνοούν τη δημιουργία φλεγμονών. Τα αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχτεί ότι, όχι μόνο τις καταπολεμούν αλλά επιπλέον, τονώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας για να αντιμετωπίζουν…σθεναρά τις καθημερινέςς επιθέσεις.

Πηγή: www.skingurus.gr