«Φθινόπωρο θα πει υγεία & δημιουργία…»

Home ΥΓΕΙΑ «Φθινόπωρο θα πει υγεία & δημιουργία…»
gerasimos cover

Φίλες και Φίλοι,
Το φθινόπωρο για πολλούς σημαίνει μελαγχολία, επιστροφή στη ρουτίνα, «κεφάλια μέσα» και ιδιαίτερα το φετινό, απομόνωση, φόβο, αβεβαιότητα και πανικό λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε. Μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ζούμε, οφείλουμε πρωταρχικά να διασφαλίσουμε τη σωματική μας υγεία καθώς επίσης και των αγαπημένων μας και στη συνέχεια να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία και ο καθένας από εμάς να βρει τρόπους και διεξόδους που θα τον βοηθήσουν να διανύσει αυτή την περίοδο με ψυχραιμία, δημιουργικότητα και θετική διάθεση…
Αλλάζοντας λοιπόν το στίχο «φθινόπωρο θα πει μελαγχολία» σε «φθινόπωρο θα πει υγεία & δημιουργία», ας υιοθετήσουμε μερικές συνήθειες που θα βελτιώσουν το σώμα μας και τη διάθεσή μας.
Superfoods και ροφήματα
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου και τα μοναδικά βότανα της Ελληνικής γης είναι οι απόλυτα ιδανικές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό. Τονώνουμε το ανοσοποιητικό μας και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες, θρεπτικές πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, «αποθηκεύουμε» ενέργεια για τον χειμώνα.
Ευκαιρία για άσκηση
Το περπάτημα, το τζόκινγκ και το ποδήλατο στη φύση ή στην πόλη έχουν την τιμητική τους. Χωρίς ψηλές θερμοκρασίες, με άνετα, ζεστά ρούχα, η άσκηση κρατά τον οργανισμό μας υγιή και το ηθικό μας ακμαίο.
Καλός ύπνος
Μετά τα καλοκαιρινά ξενύχτια και τις κραιπάλες ρυθμίζουμε το χρονόμετρο του ύπνου και απολαμβάνουμε ποιοτικό ύπνο, έτσι ώστε να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια στις «δύσκολες» μέρες που περνάμε.
Χαλάρωση και αυτοφροντίδα
Οι τρόποι χαλάρωσης, προσωπική επιλογή του καθενός, θα πρέπει να μας ξεκουράζουν και να μας ηρεμούν. Η χαλάρωση και η σωματική και ψυχική μας φροντίδα θα πρέπει να είναι πρωταρχικές μας προτεραιότητες κάθε εποχή του χρόνου.
Χόμπι
Η πιο κατάλληλη εποχή για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας χόμπι και γιατί όχι να βρούμε και καινούργια. Απασχολούμε το μυαλό μας με θετικές, ευχάριστες δραστηριότητες και περνούμε όμορφα τον χρόνο μας με φίλους ή και με τον εαυτό μας.
Οικογένεια & φίλοι
Κρατάμε αποστάσεις στο σώμα αλλά όχι στην ψυχή. Οι «ζεστές» οικογενειακές στιγμές και οι συναναστροφές με φίλους καταπολεμούν τη μελαγχολία και τονώνουν την ψυχολογία μας
Κάθε εποχή έχει θετικά και αρνητικά. Μόνο όταν κατανοήσουμε ότι εμείς επιλέγουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και και μία περίοδο μέσα στην καραντίνα και στον κορονωιό.
Γεράσιμος Κουλουμπής
Διευθυντής Έκδοσης