ntina-nikolaou-best-recipes

Dina’s Bakery, My best recipes: Διαχρονικά αγαπημένες συνταγές με κοινά στοιχεία το αλεύρι και το μεράκι που περνούν από γενιά σε γενιά.

Η σεφ Ντίνα Νικολάου, γνωστή για τον δημιουργικό της προσανατολισμό και την εκλεκτή της γαστρονομική αισθητική, φέρνει πάντα τη μαγεία της γεύσης στα πιάτα της καθημερινότητας.

Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, μοιράζεται μαζί σας τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της. Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα την ακολουθήσετε σε όλα της τα ταξίδια: στο Παρίσι, στην Αθήνα, στην Κυρτώνη, σε επαγγελματικές κουζίνες, σε τηλεοπτικά πλατό, σε ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια. Η γευστική μνήμη μεταμορφώνει κάθε πιάτο, χαρίζοντας στα φαγητά βαθιά νοστιμιά.

Κάθε φαγητό έχει τη δική του ιστορία, κάθε πιάτο έχει το δικό του αποτύπωμα. Αλλά όλες οι συνταγές έχουν ένα κοινό συστατικό: ένα αρχέγονο υλικό για το οποίο όλοι έχουμε τις περισσότερες αναμνήσεις και ιστορίες να διηγηθούμε. Το αλεύρι… Ψωμάκια ζυμωμένα με αγάπη, πίτες με απλά υλικά, κέικ, ζυμαράκια… ζυμώματα, φουσκώματα, ενέργεια, αγάπη και, φυσικά, γνώση!

ntina-recipes-back-cover

 

Τίτλος: Dina’s Bakery, My best recipes

Συγγραφέας: Ντίνα Νικολάου

Κατηγορία: Διατροφή

ISBN: 978-618-02-5066-4

Κωδικός: 30435

Σελίδες: 176

Διαστάσεις: 17 × 24

Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 16/10/2023

Τιμή: 22,20€

Δείτε το εδώ: https://minoas.gr/product/dinas-bakery/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

DinaNikolaou_2

Οι γαστρονοµικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου ξεκίνησαν σε πολύ νεαρή ηλικία. Παρ’ όλ’ αυτά, ένα ταξίδι στο Παρίσι για µεταπτυχιακά στα οικονοµικά στάθηκε η αφορµή για να της δείξει το πεπρωµένο της. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελµατική µαγειρική τέχνη στις γαστρονοµικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenôtre».

Αγαπητή, δηµοφιλής, πολυβραβευµένη, µε εµµονή στην ελληνική γαστρονοµική κουλτούρα και στα ελληνικά προϊόντα, φιλοδοξεί να κάνει την Ελλάδα τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό, γνωστοποιώντας τη διατροφική αξία και υπεροχή της ελληνικής μεσογειακής διατροφής σε όλο τον κόσµο.

Το εστιατόριό της στο Παρίσι (Evi Evane) που έχει δηµιουργήσει µε την αδελφή της Μαρία, αλλά και τα 5 traiteur που έχουν ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, είναι συνώνυµο ελληνικής και µεσογειακής διατροφής για τους Παρισιάνους που τους «ταξιδεύει» µέσα από τις γεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνεχής προσπάθεια αναγνωρίστηκε από τον Gilles Pudlowski, δηµιουργό του γαλλικού οδηγού γαστρονοµίας Pudlo Paris, που το 2017 ανέβασε το Evi Evane στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δίνοντάς του τη µεγάλη διάκριση «Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι».

Πολύ δραστήρια και στην ελληνική γαστρονοµική πραγµατικότητα, όπου από το 2011 έως σήµερα παραµένει Πρεσβευτής Cheffe για τη γαστρονοµική προώθηση της Προ του Άθω περιοχής και σύµβουλος γαστρονοµικού τοπικού προορισµού στο γαστρονοµικό φεστιβάλ της Χαλκιδικής Mount Athos Area Kouzina, ενώ από το 2013 παραµένει επίτιµο µέλος και υποστηρικτής της παραδοσιακής τοπικής µαγειρικής στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Το 2020 αναλαµβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραµµα «ενέργειες ενηµέρωσης και προώθησης µε στόχο να επισηµανθεί η βιώσιµη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Για όλες αυτές τις δραστηριότητες έχει λάβει αρκετές επιβραβεύσεις· το 2017 τα Tourism Awards της απονείµουν το Χρυσό Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το 2019, κατά τη διάρκεια της Foodexpo Athens, αναδεικνύεται Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας στο εξωτερικό ως ανταµοιβή των επί 15 χρόνια προσπαθειών για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονέµουν βραβείο για την προσφορά της στην κατηγορία Τουρισµός και Φιλοξενία αλλά και το 2023 ο πρώην υπουργός Οικονοµικών Χρήστος Σταϊκούρας τη βράβευσε για τη δράση της και τη συµβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση της ελληνικής γαστρονοµίας στο εξωτερικό.

Τα βιβλία της Ντίνας είναι πολλά σε Ελλάδα και Γαλλία και κάποια έχουν καταφέρει να γίνουν best sellers (Grèce: La cuisine authentique). ∆ουλεύοντας ασταµάτητα και στις δύο χώρες, για να σας παρουσιάσει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας από τις εκδόσεις Μίνωας αλλά και στο Παρίσι, µε τον εκδοτικό οίκο Hachette για την έκδοση του Crète: La cuisine authentique Dina Nikolaou.

Με τη συνεχή παρουσία της στην ελληνική αλλά και γαλλική τηλεόραση, µέσα από µαγειρικές εκποµπές, γαστρονοµικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσµο, σεµινάρια µαγειρικής, αλλά και µε τη συµµετοχή της ως υπεύθυνη σεφ για την Παρασκευή της µεγαλύτερης κακαβιάς στον κόσµο στον ∆ήµο Σητείας που εντάχθηκε στα ρεκόρ Guinness, η Ντίνα Νικολάου δίκαια θεωρείται ως η πρέσβειρα διεθνώς της ελληνικής γαστρονοµίας.