Διατηρήστε την ομορφιά σας λέγοντας όχι σε αυτές τις 4 τροφές

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατηρήστε την ομορφιά σας λέγοντας όχι σε αυτές τις 4 τροφές
beautiful face

Αν ήσασταν πάντα κάποιος που ονειρευόταν ένα πανέμορφο και παχουλό δέρμα, το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για να δώσει στο πρόσωπό σας μια νεανική λάμψη και να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Εξάλλου, αποτελεί περίπου το 70% της πρωτεΐνης του δέρματος. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει η γήρανση οφείλεται στην απώλεια κολλαγόνου, και ενώ καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε! Με αυτό, εννοούμε ότι το τι τρώτε παίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο φαίνεται το δέρμα σας. Ενώ υπάρχουν ορισμένες τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου- από την άλλη πλευρά, κάποιες μειώνουν την παραγωγή του και, αντίθετα, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Και πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε μακριά από αυτές! Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Healthy Shots.

Τηγανητά φαγητά

Φροντίστε να αποφεύγετε τα τηγανητά φαγητά. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνουν ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω κυτταρική βλάβη στο δέρμα. Αυτό, με τη σειρά του, επιδεινώνει τη διαδικασία γήρανσης και επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, μπορούν να τραβήξουν νερό από το δέρμα και να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο επιρρεπές στις ρυτίδες.

Λευκό ψωμί

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες δεν είναι καλοί για εμάς, αλλά όταν έρχονται μαζί με πρωτεΐνες, σχηματίζουν προϊόντα τελικής γλυκοποίησης. Στην πραγματικότητα, να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Τροφές όπως το λευκό ψωμί που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή στο σώμα, η οποία φυσικά επηρεάζει τη διαδικασία γήρανσης. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στο λευκό ψωμί.

Ζάχαρη

Για άλλη μια φορά, δεν μπορούμε να δώσουμε αρκετή έμφαση στο πώς η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σώμα μας, αλλά και στο δέρμα μας. Η δράση της αυξάνεται όταν εμπλέκεται το ηλιακό φως. Δεν καταλαβαίνετε τι λέμε; Λοιπόν, για παράδειγμα, αν τρώτε παγωτό στην παραλία, προτιμήστε ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη. Και σε αντίθετη περίπτωση, δοκιμάστε να προτιμήσετε φρούτα ή μαύρη σοκολάτα, όταν θέλετε κάτι γλυκό.

Μεταποιημένα κρέατα

Όλοι μας δεν αγαπάμε τα χοτ ντογκ, το μπέικον ή τα λουκάνικα; Αλλά αν θέλετε το δέρμα σας να είναι υγιές και σε καλή κατάσταση, τότε προσπαθήστε να τα τρώτε με μέτρο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα κρέατα είναι φορτωμένα με νάτριο, κορεσμένα λίπη και θειώδη, τα οποία μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα και να αποδυναμώσουν το κολλαγόνο. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα, αλλά και στο δέρμα σας. Αντ’ αυτού, επιλέξτε άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα και το κοτόπουλο.