dyo-logo-200

10 προειδοποιητικά σημάδια κακού κυκλοφοριακού συστήματος

Η υγιής κυκλοφορία είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία του σώματός σας. Εάν τα αιμοφόρα αγγεία σας καταστραφούν ή νοσήσουν, αυτό μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος προς τους ιστούς και τα όργανα του σώματος, εξαντλώντας τους το οξυγόνο και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Royal Brompton and Harefield hospitals.

Οι αγγειακές παθήσεις, ο ιατρικός όρος για τις παθήσεις των φλεβών και των αρτηριών, επηρεάζουν συχνότερα τις αρτηρίες της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ποδιών.

Επώδυνες κράμπες

Μπορεί να εμφανίσετε επώδυνες κράμπες στους μυς του ισχίου, του μηρού ή της γάμπας κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι οποίες βελτιώνονται μετά από ανάπαυση. Συνήθως ο πόνος εμφανίζεται κάθε φορά μετά από την ίδια ποσότητα άσκησης (π.χ. περπάτημα της ίδιας απόστασης με τον ίδιο ρυθμό).

Μούδιασμα, αδυναμία και πρήξιμο

Η έλλειψη παροχής αίματος στα άκρα μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα αδυναμίας και μουδιάσματος στις περιοχές αυτές. Όταν η κακή κυκλοφορία του αίματος παρεμβαίνει στους νεφρούς, μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικό πρήξιμο ιδιαίτερα στα χέρια και τα πόδια.

Κιρσώδεις φλέβες

Όταν οι βαλβίδες της φλέβας εξασθενούν, το αίμα και η πίεση συσσωρεύονται με αποτέλεσμα οι φλέβες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος να συστρέφονται και να διογκώνονται. Έχουν συνήθως μπλε ή μοβ χρώμα και εμφανίζονται κοντά στα πόδια και τους αστραγάλους.

Εξάντληση και αίσθημα κρύου

Όταν η παροχή αίματος είναι περιορισμένη, το σώμα στερείται τα καύσιμα που χρειάζεται για να διατηρήσει τα βέλτιστα επίπεδα ενέργειας και θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λήθαργο και αίσθημα ψύχους περισσότερο από το κανονικό.

Κακή γνωστική λειτουργία

Ο εγκέφαλος βασίζεται στη ροή του αίματος για να λειτουργήσει σωστά, οπότε η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία συγκέντρωσης και προβλήματα με τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Δεδομένου ότι τα αντισώματα που απαιτούνται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων γίνονται υποτονικά όταν η ροή του αίματος είναι περιορισμένη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρρωσταίνετε συχνότερα και ότι τυχόν κοψίματα και εκδορές αργούν να επουλωθούν.

Απώλεια μαλλιών και αδύναμα νύχια

Η υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας είναι ένα βασικό στοιχείο που καθορίζει αν το σώμα σας λαμβάνει τη σωστή διατροφή. Το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται ξηρό, τα νύχια σας εύθραυστα και τα μαλλιά σας να αραιώνουν και να πέφτουν.

Δυσκοιλιότητα

Όταν η ροή του αίματος επιβραδύνεται σε όλο το σώμα, μπορεί να οδηγήσει σε πιο αργές πεπτικές διαδικασίες, οδηγώντας σε δυσκοιλιότητα.

Στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες που έχουν κακή κυκλοφορία μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη στύση λόγω ανεπαρκούς ροής αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα.

Στηθάγχη

Η στηθάγχη υποδηλώνεται από ένα σφίξιμο, βαρύ αίσθημα στο στήθος – το οποίο μερικές φορές ακτινοβολεί στα χέρια, το λαιμό, το σαγόνι ή την πλάτη. Εμφανίζεται όταν η ροή του αίματος περιορίζεται στους μυς της καρδιάς.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao