dyo-logo-200

Aποδεδειγμένα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Ένα από τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φλαβανόλες. Μια μελέτη του 2011 συνέκρινε τη μαύρη σοκολάτα και το κακάο σε σκόνη με “σούπερ φρούτα” λόγω της συμπυκνωμένης πηγής αυτών των φυτοθρεπτικών συστατικών, τα οποία βρέθηκαν υψηλότερα από εκείνα των βατόμουρων και των ροδιών, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας BBC good food.

Μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες βελτιώνουν τη λειτουργία του αγγειακού ενδοθηλίου (τα κύτταρα που επενδύουν το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων μας) και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Απολαμβανόμενη ως μέρος μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να συνεισφέρει πολύτιμα σε φλαβανόλες.

Μελέτες καταδεικνύουν επίσης ότι οι φλαβανόλες προσφέρουν επίσης κάποια νευροπροστατευτικά οφέλη και μπορεί να προσφέρουν κάποια προστασία και πάλι σε καταστάσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ, καθώς και να προσφέρουν μια πιθανή αντιφλεγμονώδη δράση σε πεπτικά ζητήματα όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao