Αν σερβίρετε τις ταλιατέλες σε παιδιά ή αν δεν θέλετε να βάλετε αλκοόλ στο φαγητό, μπορείτε απλά να παραλείψετε το ούζο. Έτσι κι αλλιώς οι γαρίδες θα έχουν ανάλογη γεύση και άρωμα από το γλυκάνισο.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά | Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
- ½ φλιτζ. τσαγιού ούζο (προαιρετικά)
- 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 160 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής