dyo-logo-200

5 τροφές για την ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων

Οι οστικές παθήσεις συχνά μπορούν να προληφθούν με τη λήψη αρκετού ασβεστίου και βιταμίνης D στη διατροφή σας, λέει η Kathryn Weatherford, RD, LDN, CNSC, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο BIDMC. Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση της πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D για να διατηρήσετε τη δύναμη των οστών καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Beth Israel Deaconess Medical Center.

Σύμφωνα με έρευνες, τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D δεν βοηθούν μόνο στην υγεία των οστών, αλλά βελτιώνουν επίσης τα επίπεδα ενέργειας και τη μυϊκή κόπωση.

Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D

Με την κατανάλωση του σωστού συνδυασμού τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D, μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατεύσουμε τα οστά μας, λέει ο Weatherford. Πολλά τρόφιμα είναι πλέον εμπλουτισμένα σε ασβέστιο και βιταμίνη D, καθιστώντας ευκολότερη την κάλυψη της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης.

Ακολουθούν πέντε προτάσεις τροφίμων από την ομάδα διατροφής του BIDMC:

Δημητριακά εμπλουτισμένα με ασβέστιο: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια διπλή δόση ασβεστίου. Επιλέξτε ένα εμπλουτισμένο με ασβέστιο δημητριακό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες (>3g) και χαμηλό σε ζάχαρη, και στη συνέχεια προσθέστε γάλα ή εναλλακτική λύση γάλακτος. Τα δημητριακά ολικής άλεσης με ένα φλιτζάνι γάλα προσθέτουν έως και 600 mg ασβεστίου.
Σολωμός: Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Μόνο μια μερίδα 3 ουγκιών άγριας αλίευσης σολομού παρέχει περισσότερο από το 100% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης D.
Σκούρα φυλλώδη χόρτα και λαχανικά: Ανακατέψτε τη διατροφή σας με μια ποικιλία από σκούρα, φυλλώδη λαχανικά. Η ποικιλία είναι το κλειδί – το σπανάκι, το λάχανο, το ελβετικό σέσκουλο και το bok choy είναι μερικά μόνο παραδείγματα.
Γιαούρτι: Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καλά βακτήρια που προάγουν ένα υγιές έντερο, το γιαούρτι προσφέρει 400 mg ασβεστίου σε μόλις μια μερίδα 8 ουγκιών. Επιλέξτε άπαχο γιαούρτι για ένα ικανοποιητικό και υγιεινό σνακ ή ελληνικό γιαούρτι που παρέχει πρόσθετη πρωτεΐνη.
Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος: Είτε πρόκειται για γάλα αμυγδάλου, σόγιας, κάσιους ή κάνναβης, σχεδόν όλα τα εναλλακτικά γάλατα είναι εμπλουτισμένα τόσο με βιταμίνη D όσο και με ασβέστιο. Το γάλα αμυγδάλου παρέχει έως και 45% ημερήσια αξία ασβεστίου και 25% ημερήσια αξία βιταμίνης D.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao