Συμβουλές για το πως να αποφύγετε την ακμή που προκαλείται από την μάσκα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Συμβουλές για το πως να αποφύγετε την ακμή που προκαλείται από την μάσκα
maskne

Τι προκαλεί ακμή που σχετίζεται με τη μάσκα;

Η τακτική χρήση μάσκας μπορεί μερικές φορές να αυξήσει την εφίδρωση, και μαζί με αυτό έρχεται ο κίνδυνος το δέρμα σας να γίνει πιο λιπαρό, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει κηλίδες, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Beth Israel Deaconess Medical Center.

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι υφασμάτων που είναι καλύτεροι για το δέρμα που έχει τάση για ακμή;

Μια επιλογή είναι η χρήση βαμβακερών υφασμάτων για μάσκες, τα οποία είναι πιο αναπνεύσιμα και λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Ωστόσο, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να επιμείνουν σε χειρουργικές ή άλλες πιο ιατρικές μάσκες, όπου το επίπεδο προστασίας μπορεί να είναι υψηλότερο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες;

Ορισμένα σαπούνια  μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Όταν καθαρίζετε μια επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου χωρίς άρωμα ή υποαλλεργικό και να αποφεύγετε τα μαλακτικά υφασμάτων και τα στεγνωτήρια.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τις μάσκες μας για να αποφύγουμε τα σπυράκια;

Αν και δεν είναι γνωστό ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα για την αλλαγή της μάσκας σας για την πρόληψη της ακμής που σχετίζεται με τη μάσκα, έχει αποδειχθεί ότι το πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και καθαρό.

Είναι εντάξει να φοράτε μακιγιάζ με μια μάσκα;

Η αποφυγή του μακιγιάζ ενώ φοράτε μάσκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακμής.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τα σπυράκια ενώ φοράω μάσκα;

Το πλύσιμο του προσώπου σας πρωί και βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό για την ακμή που δεν χορηγείται από το φαρμακείο και περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ξεσπασμάτων. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ένα επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι να δοκιμάσετε το over-the-counter adapalene gel μία φορά την ημέρα, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της ήπιας ακμής, ιδιαίτερα των μαύρων κεφαλών και των λευκών στιγμάτων. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα για εσάς, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν δερματολόγο.