5 κανόνες εγκεκριμένοι από διατροφολόγους για υγιή πέψη αυτό το φθινόπωρο

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 5 κανόνες εγκεκριμένοι από διατροφολόγους για υγιή πέψη αυτό το φθινόπωρο
autumn

Αξιοποιώντας μια μοναδική προσέγγιση για την πρόληψη των ασθενειών και των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία, βασίζεται στην παραδοχή ότι ένα υγιές έντερο και πέψη οδηγεί σε βελτιωμένη υγεία συνολικά, και βέλτιστη ευεξία, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Vogue British.

Η νηστεία υπό ιατρική επίβλεψη είναι μια στιβαρή μέθοδος που εξασφαλίζει ότι και οι πέντε παραμένουν σε ισορροπία – και είτε είστε κάποιος που πάσχει από κάποια ασθένεια ή αλλεργίες, είτε θέλετε να διορθώσετε μια περίοδο ανθυγιεινών επιλογών στον τρόπο ζωής, είτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με τη μέθοδο Mayr, είναι σκόπιμο να αναλαμβάνετε μια περίοδο θεραπείας νηστείας δύο φορές κάθε χρόνο – ιδανικά το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Άλλες αρχές των συμπερασμάτων του μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας. Παρακάτω, βρείτε τα δικά μου συμπεράσματα από την εμπειρία μου στο πρόγραμμα για βελτιωμένη συνολική υγεία και ευεξία.

Το πώς τρώμε είναι συχνά εξίσου σημαντικό με το τι τρώμε και τις διατροφικές επιλογές που κάνουμε

Προσπαθήστε να μασάτε κάθε μπουκιά τουλάχιστον 30 φορές και περιορίστε την πρόσληψη νερού πριν ή μετά (αλλά όχι κατά τη διάρκεια) των γευμάτων. Τρώγοντας πιο συνειδητά και μασώντας σωστά, το πεπτικό σύστημα μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η πέψη αρχίζει όταν παίρνουμε μια μπουκιά και η ανάπτυξη αυτής της συνήθειας εξασφαλίζει ότι το σώμα έχει την καλύτερη ευκαιρία να διασπάσει πλήρως την τροφή – επιπλέον, θα σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Η νηστεία είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι η περιορισμένη σε χρόνο σίτιση, όπως η δημοφιλής μέθοδος 16:8, η οποία δίνει στο σώμα σας χρόνο να χωνέψει τις τροφές πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους αυτού του χρόνου κοιμάστε, οπότε μπορεί να σας φανεί πιο εφικτή από άλλες, πιο σκληροπυρηνικές μεθόδους νηστείας, αν θέλετε να τη δοκιμάσετε.

Βρείτε χρόνο για να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε

Το μέτριο άγχος είναι συχνά μια επιλογή και η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ανθεκτικότητας. Το να γίνετε πιο προσεκτικοί και να εισαγάγετε λίγο διαλογισμό στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης. Η εφαρμογή μιας αυτοεπιβαλλόμενης ψηφιακής αποτοξίνωσης τα βράδια μπορεί επίσης να βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό σας και να προετοιμάσει το σώμα σας για ξεκούραση – εκτεταμένες έρευνες σχετικά με το μπλε φως έχουν δείξει πόσο ενοχλητικό είναι για τον ύπνο. Μειώστε το άγχος όσο μπορείτε, είτε κάνοντας γιόγκα και κάνοντας μπάνια, είτε γελώντας  με τους φίλους σας, ό,τι σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι.

Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε

Στην κινεζική ιατρική, η χρονοβιολογία είναι σημαντική και, μέσα σε έναν 24ωρο κύκλο, κάθε όργανο έχει μια χρονική στιγμή κατά την οποία λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδό του. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το συκώτι είναι σε θέση να αποτοξινωθεί, ωστόσο αν υπερκαταναλώσουμε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, υπερφορτώνεται και δυσκολεύεται να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά.

Κάντε τη δική σας κρυοθεραπεία στο σπίτι, κάνοντας εναλλάξ ένα ζεστό και ένα πολύ κρύο ντους

Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να έχει πολλά οφέλη, γι’ αυτό και η κρυοθεραπεία είναι τόσο καλή για εμάς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα μας, να βελτιώσει τον ύπνο και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα επιταχύνει το μεταβολισμό.