Πως και γιατί πρέπει να εξισορροπήσετε την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πως και γιατί πρέπει να εξισορροπήσετε την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας
oil

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, στοιχηματίζουμε ότι έχετε την αντίληψη ότι το δέρμα σας εκκρίνει υπερβολική λιπαρότητα και ως εκ τούτου, πρέπει να οπλιστείτε με προϊόντα που απομακρύνουν όλη αυτή την υπερβολική λιπαρότητα. Ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, γνωρίζατε ότι το δέρμα σας χρειάζεται κάποια ποσότητα λιπαρότητας για να διατηρήσει την υγεία και την υφή του; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα…Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Be Beautiful In.

Τι είναι η ισορροπία της λιπαρότητας;

Κανείς δεν επιθυμεί ένα εξαιρετικά λαμπερό, λιπαρό δέρμα, αλλά λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι όλοι οι τύποι δέρματος παράγουν φυσικό έλαιο. Αντίθετα με τη δημοφιλή άποψη ότι πρέπει να αφαιρείται όλη η περίσσεια λιπαρότητας, αυτό που πρέπει αντίθετα να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε αυτή την περιεκτικότητα σε λιπαρότητα. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα που ξηραίνουν υπερβολικά το δέρμα σας, οι σμηγματογόνοι αδένες σας (αδένες που παράγουν σμήγμα) ενεργοποιούνται και παράγουν ακόμη περισσότερο λάδι για να αντισταθμίσουν αυτή την ξηρότητα.

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται επίσης ενυδάτωση!

Ας καταρρίψουμε αυτόν τον δημοφιλή μύθο ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση και γι’ αυτό επιλέξτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με βάση το νερό – κατά προτίμηση μια κρέμα νύχτας. Η διατήρηση της ισορροπίας της λιπαρότητας του δέρματός σας είναι κάτι που μπορεί να γίνει και εσωτερικά, τρώγοντας τροφές που έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Ισορροπία λιπαρών ουσιών για ξηρό δέρμα

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το να αλείφετε συνεχώς προϊόντα πλούσια σε λάδι είναι επίσης κακή ιδέα. Εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με κύριο συστατικό το έλαιο, βεβαιωθείτε ότι εξισορροπείτε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Έτσι θα διατηρηθεί η ισορροπία της λιπαρότητας του δέρματός σας.