dyo-logo-200

4 μπαχαρικά που μας προστατεύουν από θρομβώσεις

Το σώμα σας έχει έναν τρόπο να σας προστατεύει από αιμορραγία. Τις περισσότερες φορές η ικανότητα του αίματος να πήζει είναι καλό. Υπάρχουν στιγμές που οι θρόμβοι αίματος μπορεί να είναι επικίνδυνοι.  Εάν έχετε ορισμένες καταστάσεις όπως ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό ή συγγενές καρδιακό ελάττωμα ή εάν είχατε ορισμένες διαδικασίες όπως χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αραιωτικό αίματος. Αυτές οι καταστάσεις και η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας αυξάνουν την πιθανότητα ανάπτυξης απειλητικών για τη ζωή θρόμβων αίματος που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα αραιωτικά αίματος (αντιθρομβωτικά) μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνοντας την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων αίματος. Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις ακόλουθες φυσικές θεραπείες που έχουν αναφερθεί ότι βοηθούν στην αραίωση του αίματος, σύμφωνα με το άρθρο της  ιστοσελίδας Healthline.

1.Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που δίνει στο πιάτα το κίτρινό χρώμα και χρησιμοποιείται από τα παλαιότερα χρόνια ως λαϊκό φάρμακο.  Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, ένα από τα κύρια δραστικά συστατικά της, η κουρκουμίνη, δρα ως αντιπηκτικό.  Λειτουργεί για να αναστέλλει τα συστατικά της πήξης, ή τους παράγοντες πήξης, για να αποτρέψει το σχηματισμό θρόμβων.

2.Τζίντζερ

Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κουρκούμη και περιέχει σαλικυλικό άλας, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται σε πολλά φυτά.  Τα σαλικυλικά βρίσκονται στα φυτά. Προέρχονται από σαλικυλικό οξύ. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, που παράγεται συνθετικά από σαλικυλικό (με ποιο αντιπροσωπευτικό την γνωστή μας ασπιρίνη) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.  Τρόφιμα με σαλικυλικό, όπως αβοκάντο, μερικά μούρα, τσίλι και κεράσια, μπορεί επίσης να εμποδίσουν την πήξη του αίματος.

3.Κανέλα

Η κανέλα και η κασία μπορεί επίσης να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να ανακουφίσουν τη φλεγμονή που προκαλείται από αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις. Ωστόσο, οι μελέτες που εμπιστεύονται οι άνθρωποι δεν παρέχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κανέλα είναι χρήσιμη για οποιαδήποτε κατάσταση που σχετίζεται με την υγεία. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε την κανέλα ως αραιωτικό αίματος. Μια εκτίμηση κινδύνου του 2012 έδειξε ότι η υπερβολική  μακροπρόθεσμη κατανάλωση κανέλας σε τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ψωμιών και τσαγιού με βάση την κανέλα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ.

4.Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι  καγιέν μπορεί  να έχει ισχυρό αποτέλεσμα αραίωσης του αίματος στο σώμα σας λόγω των υψηλών επιπέδων σαλικυλικών. Μπορούν να ληφθούν σε μορφή κάψουλας ή να αλεσθούν εύκολα ως μπαχαρικό για φαγητό. Το πιπέρι καγιέν μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να αυξήσει την κυκλοφορία.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao