6 Λόγοι που πρέπει να κάνετε μπάνιο το βράδυ! Διαβάστε τα οφέλη

Home ΥΓΕΙΑ 6 Λόγοι που πρέπει να κάνετε μπάνιο το βράδυ! Διαβάστε τα οφέλη
water on glass

Με βάση επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη βελτίωση του σώματός σας όταν κάνετε ντους τη νύχτα και όχι το πρωί.  Επιπλέον, μπορεί επίσης να επηρεάσει το πόσο καλά κοιμάστε, έτσι θα νιώσετε πιο  ξεκούραστοι την επόμενη μέρα. Το να κοιμάστε από 7-9 ώρες είναι αρκετά σημαντικό και την επόμενη μέρα θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα είστε πιο παραγωγικοί κατά την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Bustle.

1.Μειώνετε τις πιθανότητες να πάθετε ακμή

Εάν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας με τον ιδρώτα και την λιπαρή επιδερμίδα που σας δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορεί με αυτό τον τρόπο να προκαλέσετε ακμή, αναφέρει ο  ο David Lortscher, MD, Board-certified dermatologist and founder of Curology over email with Bustle. Ο καθαρισμός του σώματός σας με σαπούνι ψευδαργύρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής  στο σώμα.

2.Αντιμετώπιση αλλεργιών

Με το να κάνετε νυχτερινό ντους θα αφαιρέσετε όλη την γύρη η οποία μπορεί να έχει συσσωρευτεί πάνω σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο τα συμπτώματα της αλλεργίας δεν θα χειροτερέψουν αφού θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας με καθαρά ρούχα και καθαρή επιδερμίδα. Με αποτέλεσμα να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο, εξηγεί ο Lortscher.

3.Χαλαρώνετε

Με βάση την επιστήμη, το ζεστό νερό και η θερμότητα μπορούν να μειώσουν την ένταση και το άγχος, προωθώντας τη χαλάρωση, λέει ο Lortscher. . Η ζεστασιά μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από μια κουραστική μέρα και να συνεχίσετε τον ύπνο σας “, προσθέτει ο Lortscher.

4.Θα έχετε πιο υγιές δέρμα

“Οι αυξητικές ορμόνες, για παράδειγμα, ρυθμίζουν πόσο γρήγορα το δέρμα αλλάζει. Ενώ, οι ορμόνες του σεξ επηρεάζουν το μέγεθος των σμηγματογόνων αδένων σας. Και οι δύο ορμόνες κορυφώνονται τη νύχτα, οπότε το μπάνιο τη νύχτα αφαιρεί τυχόν εξωτερικά ερεθίσματα από την επιφάνεια του δέρματός σας, διατηρώντας τις ορμόνες σας σε  βέλτιστη ισορροπία “, λέει ο Dr. Bobby Buka, a dermatologist in New York City.  Με άλλα λόγια, το νυχτερινό ντους δίνει στις ορμόνες που είναι ευνοϊκές για το δέρμα την καλύτερη λειτουργία.

5.Θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το μαξιλάρι σας

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά βακτήρια στο κεφάλι σας, οπότε αν κοιμηθείτε χωρίς να πλύνετε τα μαλλιά σας στο ντους για πολλές νύχτες στη σειρά, θα μπορούσε να κάνει το κρεβάτι σας μολυσμένο και το πρόσωπό σας επιρρεπές σε ακμή. Αναφέρει, ο Dr. Schlessinger, a dermatologist and RealSelf contributor. Τα μαλλιά συλλέγουν μια υπερβολική ποσότητα βακτηρίων σε μια δεδομένη ημέρα. Αυτό συμβαίνει όταν τα μαλλιά αγγίζουν το πίσω μέρος των καθισμάτων (τα αεροπλάνα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα!), πολλά από τα οποία δεν έχουν καθαριστεί ΠΟΤΕ. Αυτά τα ίδια μαλλιά τότε ακουμπούν στο μαξιλάρι σας, το οποίο στη συνέχεια αγγίζει το πρόσωπό σας καθώς κοιμάστε, “εξηγεί ο Schlessinger.

6.Είναι καλύτερο για τα μαλλιά σας

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας τη νύχτα, μπορούν εύκολα να στεγνώσουν καθώς κοιμάστε, ειδικά εάν έχετε σγουρά μαλλιά. Αυτό βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας και σας εμποδίζει να αρρωστήσετε (όπου δεν χρειάζεται να βγείτε έξω με το κρύο αεράκι με βρεγμένα μαλλιά). Θα ξυπνήσετε και με πιο απαλά, υγιή  μαλλιά.