Χλωροφύλλη: Προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας!

Home ΥΓΕΙΑ Χλωροφύλλη: Προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας!
prasino filo kontino

Η χλωροφύλλη είναι το πιο σημαντικό συστατικό των φυτών. Επιτρέπει στα φυτά να απορροφούν φως από τον ήλιο και να το μετατρέπουν σε ενέργεια. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χλωροφύλλης. Η χλωροφύλλη Α είναι η πιο σημαντική, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Expo Manger Sante et Vivre Vert.

Τι είναι η χλωροφύλλη;

Η χλωροφύλλη είναι μια λιποδιαλυτή χρωστική που δίνει στα φυτά και στα φύκια το πράσινο χρώμα τους. Η χλωροφύλλη, όταν βρίσκεται σε φυσική λιποδιαλυτή κατάσταση, δεν αραιώνεται στο νερό και απορροφάται ελάχιστα. Για αυτό, για παράδειγμα, μπορείτε να τρώτε άφθονο σπανάκι χωρίς να έχετε πραγματικά κανένα από τα οφέλη της χλωροφύλλης.

Η χλωροφυλλίνη χαλκού νατρίου είναι παράγωγο της χλωροφύλλης. Είναι υδατοδιαλυτό και βιοδιαθέσιμο. Συνεπώς, η αφομοίωση είναι πολύ βελτιωμένη. Η αντιοξειδωτική ικανότητα της χλωροφυλλίνης είναι περίπου 2000 φορές ανώτερη από τα βατόμουρα και 20 φορές ανώτερη από τη ρεσβερατρόλη, ένα οργανικό μόριο γνωστό ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την καταπολέμηση των οξειδωτικών βλαβών που προκαλούνται από χημικά καρκινογόνα και ακτινοβολία.

Η Health Canada αναγνωρίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα της χλωροφύλλης καθώς και τις ιδιότητές της. Μειώνει την κακή αναπνοή και τις σωματικές οσμές λόγω εφίδρωσης, ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα.

Πώς καταναλώνουμε την χλωροφύλλη;

Απλά προσθέστε την υγρή χλωροφύλλη σε ένα ποτήρι νερό. Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές της ιδιότητες, προσθέτοντας επιπλέον φρεσκάδα στο νερό σας. Υπάρχουν και αρωματισμένες επιλογές. Για παράδειγμα, η γεύση μέντας θα προσθέσει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας στο ρόφημα σας. Αναζητήστε μια αξιόπιστη μάρκα χλωροφύλλης. Προσοχή: ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα χλωροφύλλης δεν πρέπει να περιέχει συντηρητικά.

Photo: Pexels.com

Αποδεδειγμένα οφέλη

  1. Η χλωροφύλλη προάγει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων
  2. Απορροφά τοξίνες, πρόδρομες ασθένειες  που βρίσκονται στο έντερο και στο σώμα.
  3. Η χλωροφύλλη δρα ως εσωτερικό αποσμητικό: κακή αναπνοή, ιδρώτας, κόπρανα, ούρα, οσμές τροφίμων (όπως σκόρδο) και οσμές της εμμήνου ρύσεως. Η αποσμητική δράση εμφανίζεται επίσης σε άτομα που έχουν κολοστομία
  4. Η χλωροφύλλη συνδέεται με τα αμινοειδή στα έντερα. Η καδαβερίνη και η putrescine, για παράδειγμα, υπάρχουν σε κακή αναπνοή, ούρα, σπέρμα και κατά τη διάρκεια βακτηριακής κολπίτιδας
  5. Δεν είναι καθαρτικό, ωστόσο, η χλωροφύλλη έχει ομαλοποιητική επίδραση στην εντερική διέλευση
  6. Έχει αντιοξειδωτικές ικανότητες. Αυτές οι ικανότητες είναι 1000 φορές καλύτερες από τις ξανθίνες: καφεΐνη, θεοφυλλίνη, θεοβρωμίνη, (τσάι, καφές, ματέ, σοκολάτα). Είναι 20 φορές ανώτερες από αυτές της ρεσβερατρόλης (βατόμουρα, σταφύλια, κρασί)
  7. Η χλωροφύλλη έχει αντι-καρκινογόνες ιδιότητες. Πολλές μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα της χλωροφυλλίνης (CHL) στη μείωση των κινδύνων καρκίνου
  8. Η χλωροφύλλη αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, καταπολεμώντας καταστάσεις όπως η λευκοπενία
  9. Τα συστατικά είναι αντιφλεγμονώδη, επιταχύνει την επούλωση. Τα αποτελέσματα είναι αντιφλεγμονώδη και θεραπεύονται όταν εφαρμόζονται απευθείας στην πληγή
  10. Είναι ρυθμιστής της εντερικής ζύμωσης. Η μυκητίαση (Candida Albicans) προκαλείται από αντιβιοτικά, ορμόνες, κορτικοστεροειδή, ανοσοκατασταλτικά και δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Αυτές οι λοιμώξεις είναι πολύ ανθεκτικές και δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η χλωροφύλλη μειώνει την παραγωγή αερίου και τοξινών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πέψης και συμβάλλει στην προστασία του ήπατος, της δεύτερης γραμμής άμυνας μετά το εντερικό φράγμα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτοξινώνετε συνεχώς το σώμα.