Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων ομορφιάς;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων ομορφιάς;
woman applying cream mirror

Εάν δεν έχετε ήδη εφαρμόσει μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Ακολουθεί η σωστή σειρά για την εφαρμογή προϊόντων φροντίδας δέρματος. Για οποιαδήποτε χρήση προϊόντος συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Brides.

Αφαίρεση και καθαριστικό μακιγιάζ

Για να ξεκινήσετε τη νυχτερινή σας ρουτίνα, η Julia Tzu, ιδρυτής και διευθυντής ιατρικής της Wall Street Dermatology, συνιστά να ξεκινήσετε με την αφαίρεση μακιγιάζ της επιλογής σας. Ένα micellar water , ένα λάδι καθαρισμού ή ακόμη και ένα μαντηλάκι αφαίρεσης θα σπάσει τα στρώματα της βάσης και της επίμονης μάσκας, ενώ προετοιμάζει το δέρμα για το επόμενο βήμα και διευκολύνει τον καθαρισμό. Ακολουθήστε την αφαίρεση μακιγιάζ με ένα απαλό καθαριστικό που καθαρίζει καλά το δέρμα χωρίς να το ξεραίνει ή να το στεγνώνει. (Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για τη ρουτίνα της ημέρας σας.) Για συγκεκριμένες ανησυχίες όπως η ακμή, το λιπαρό ή το ξηρό δέρμα, πάρτε ένα καθαριστικό που στοχεύει σε αυτά τα προβλήματα.

Τόνερ και απολεπιστικές κρέμες

Ακολουθήστε τον καθαρισμό με απολέπιση, την οποία η Δρ Tzu συνιστά να κάνετε εβδομαδιαία ή μηνιαία ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό φυσικό απολεπιστικό ή ένα χημικό απολεπιστικό που περιέχει AHA ή BHAs. Η χημική και φυσική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Εάν έχετε ένα αγαπημένο τόνερ ή ουσία, μπορείτε να το τρίψετε απαλά στο δέρμα σας ή να το εφαρμόσετε με ένα βαμβάκι μετά τον καθαρισμό.

Μάσκες προσώπου

Οι μάσκες μπορεί να μην αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε πού ταιριάζουν. Για μάσκες λάσπης ή πηλού που συχνά πρέπει να ξεπλυθούν, ο Howard Sobel του Sobel Skin συνιστά να τις εφαρμόσετε μετά τον καθαρισμό και μετά να καθαρίσετε ξανά το πρόσωπο μετά την αφαίρεση. Συνέχεια με μια ενυδατική κρέμα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει μια μάσκα που δεν απαιτεί ξέπλυμα, απλώστε την περίσσεια ορού στο δέρμα και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα.

Οροί και ρετινόλη

Το βράδυ είναι η ιδανική στιγμή για να επωφεληθείτε από τους ορούς και τα λάδια που έχετε αποθηκεύσει στο μπάνιο σας. Η Δρ Tzu εξηγεί ότι η φροντίδα του δέρματος μπορεί να μεγιστοποιηθεί τη νύχτα γιατί τα τοπικά προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν ελεύθερα χωρίς φόβο για την εμφάνιση του προϊόντος στο πρόσωπο. Εφαρμόστε τον αγαπημένο σας ορό και, εάν χρησιμοποιείτε ρετινόλη, εφαρμόστε την αφού ο ορός έχει απορροφηθεί. Εφαρμόζετε αυτά τα προϊόντα πριν την ενυδάτωση για να αποτρέψετε την αραίωση τους.

Ενυδατικό και αντηλιακό

Τέλος, είναι καιρός να ενυδατώσετε. Η ενυδατική κρέμα της επιλογής σας πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σας. Ο Δρ Sobel εξηγεί ότι εφαρμόζοντας πρώτα μια ενυδατική κρέμα, μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του ορού ή του λαδιού, οπότε είναι πάντα καλύτερο να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα τελευταία.  Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι δερματολόγοι συνιστούν το αντηλιακό ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας για την προστασία του δέρματος από επιβλαβείς ακτίνες UV – ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ρετινόλη που προκαλεί ευαισθησία.