Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέταλλα αυτή τη στιγμή, καθώς οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη συνολική ευεξία. Το ιχνοστοιχείο είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη ανθρώπινη υγεία και υποστηρίζει πολλές από τις διεργασίες του σώματος. Επιπλέον, οι δυνατότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού του συστήματος είναι πολλές. Παρακάτω, ειδικοί σε θέματα διατροφής εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ψευδάργυρο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Byrdie.
Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση ψευδαργύρου;
Ο οργανισμός χρειάζεται ψευδάργυρο τόσο για την κυτταρική υγεία όσο και για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος”, λέει. “Ως εκ τούτου, η έλλειψη αυτού του μετάλλου μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, κακή επούλωση πληγών, απροσδόκητη απώλεια βάρους, απώλεια της όσφρησης και της γεύσης και γαστρεντερικές διαταραχές όπως διάρροια. Σημειώνει επίσης ότι ο ψευδάργυρος είχε αποδεδειγμένο ρόλο ως αντιφλεγμονώδες. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του ψευδαργύρου επηρεάζει άμεσα τη συνολική ευεξία μειώνοντας το οξειδωτικό στρες. Αυτή η βλάβη εμφανίζεται σε κυτταρικό επίπεδο στο σώμα και συνδέεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας. Θεωρείται ότι ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να συνδέεται με βελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία και μειώνει την εμφάνιση εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.
Ο ψευδάργυρος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ακμής και τη μείωση της φλεγμονής εσωτερικά και εξωτερικά. Η μείωση της φλεγμονής μπορεί να ωφελήσει το δέρμα μειώνοντας τη σοβαρότητα της ακμής, αν αυτή επιμένει. Μιλάμε για ένα ισχυρό μέταλλο!
Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει την υγεία με πολλούς τρόπους, αλλά το σώμα μας δεν δημιουργεί αυτό το ιχνοστοιχείο, οπότε πρέπει να καταναλώνουμε ψευδάργυρο από άλλες πηγές.
Στρείδια
Σπόροι κολοκύθας
Κάσιους
Φασόλια
Μαύρη σοκολάτα
Bρώμη
Βόειο κρέας
Καβούρι
Ρεβίθια
Συκώτι κοτόπουλου