Με αυτά τα tips θα πείτε «αντίο» στα σπυράκια μετά το ξύρισμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Με αυτά τα tips θα πείτε «αντίο» στα σπυράκια μετά το ξύρισμα
kopela ksirisma

Η αποτρίχωση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και γρήγορη για πολλές γυναίκες, αλλά υπάρχετε κι εσείς που ακολουθείτε τη μέθοδο «ξυραφάκι» για να αποκτήσετε λείο δέρμα. Οι ερεθισμοί και τα μικροσκοπικά κι ενοχλητικά σπυράκια είναι οι συνήθεις ύποπτοι μετά το ξύρισμα, κρατώντας σας μακριά από την αψεγάδιαστη και απαλή επιδερμίδα που θέλετε να έχετε στις εμφανίσεις σας. Ωστόσο, πριν πάμε σε ένα πλήρες πρόγραμμα πρόληψης της εμφάνισης αυτών των ανεπιθύμητων breakouts, είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό.

01b0d73d3d2fe39cb585f6ee06da225e.jpg

Η αιτία

Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με τις φλεγμονές που δημιουργούνται. Ο ερεθισμός δηλαδή που προκαλείται από το ξυραφάκι μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύ πρήξιμο, αλλά να υποχωρήσει μετά από λίγες ώρες. Αλλά αν κάνετε, για παράδειγμα, απότομες κινήσεις, κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, τότε ίσως εμφανίσετε τα χαρακτηριστικά αυτά σπυράκια. Μερικοί ακόμα λόγοι που εμφανίζονται breakouts είναι το ξύρισμα προς τη λάθος κατεύθυνση, ότι δε χρησιμοποιείτε τον σωστό αφρό ή επιλέγετε ξυραφάκια, που έχετε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.

Οι λύσεις

Απολέπιση

Πρόκειται για ένα βήμα που οι περισσότερες από εσάς παραλείπετε, διότι δε θεωρείτε πως είναι σημαντικό. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που γίνεται με την απολέπιση όχι μόνο κάνει πιο εύκολο το ξύρισμα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία της επιδερμίδας πριν προχωρήσετε σε αυτήν τη διαδικασία. Plus, βοηθάτε στο να εξουδετερωθούν τα μικρόβια και οι ρύποι που φράζουν τους πόρους και τελικά οδηγούν σε αυτά τα ενοχλητικά breakouts.

Pre-shave oil

Το ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου να εμφανιστούν σπυράκια και να εγκλωβιστούν μικροσκοπικές τρίχες στους πόρους. «Κλειδώστε» την υγρασία στο σώμα σας και προετοιμάστε το δέρμα σας για ένα ομαλό ξύρισμα, εφαρμόζοντας ένα pre-shave έλαιο, που θα ενυδατώσει απόλυτα την επιδερμίδα σας.

Shaving cream

Φυσικά, θα γνωρίζετε ότι δε γίνεται να προχωρήσετε στη shaving διαδικασία δίχως να εφαρμόσετε πρώτα έναν αφρό ξυρίσματος. Βοηθά στο να γλιστρήσει το ξυραφάκι καλύτερα στην επιδερμίδα και μειώνει τις πιθανότητες να ερεθιστεί, να κοπείτε ή να εμφανίσετε ανεπιθύμητα breakouts.

coveteur-editorial-hotel-shoot-171-home-hair-removal-products-homepage-1280x720.jpg

Οι σωστές κινήσεις

Ξεκινήστε από τους αστραγάλους σας και σταδιακά προχωρήστε προς τα πάνω. Επίσης, αποφύγετε να περνάτε το ξυραφάκι πάνω από τις ίδιες περιοχές πολλές φορές, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την ερεθίσετε ή και να κοπείτε! Μην παθαίνετε εμμονή με την παραμικρή τριχούλα. Αν σας ενοχλεί, αφαιρέστε την ύστερα με ένα τσιμπιδάκι.

Κανόνες υγιεινής

Δεν είναι ασυνήθιστο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα μικρόβια και οι ρύποι να παγιδεύονται στο ξυραφάκι σας. Ο καθαρισμός του λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας! Πριν και μετά το ξύρισμα ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας με ζεστό νερό και σκουπίστε το πολύ καλά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή σπρέι ή και κάποιο υγρό αντισηπτικό ή οινόπνευμα. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ξυραφάκι για περισσότερο από μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν αυτά τα ενοχλητικά breakouts στο σώμα.

Ενυδάτωση

Μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια κρέμα σώματος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της όλης διαδικασίας για την πρόληψη των αντιαισθητικών breakouts. Αρχικά, στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα σας, εφαρμόστε ένα προϊόν που περιέχει κατά προτίμηση shea butter -είναι σούπερ ενυδατικό και μυρίζει θεϊκά- και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Μάλιστα, αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στους ερεθισμούς, αποφύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν αλκοόλ, parabens ή οποιοδήποτε άρωμα.

Πηγή: glow.gr