Τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε για τις ενέσεις κολλαγόνου!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε για τις ενέσεις κολλαγόνου!
eneseis

Θέλετε να μαζέψετε το δέρμα σας και να αντιστρέψετε τα σημάδια γήρανσης; Μάθετε εδώ τι  πιστεύουν πραγματικά οι δερματολόγοι για ενέσεις κολλαγόνου, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Best Health.

Η έλλειψη κολλαγόνου είναι ένας λόγος που προκαλούνται οι  ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης του δέρματος, όπως η χαλάρωση και έλλειψη παλμών. Οι άνθρωποι γεννιούνται με κολλαγόνο και το παράγουν φυσικά έως μια συγκεκριμένη ηλικία. Όταν περάσετε την ηλικία των 20 ετών, η παραγωγή επιβραδύνεται και τελικά το σώμα σταματά να παράγει κολλαγόνο από μόνο του.

Το κολλαγόνο παράγεται από κύτταρα ινοβλαστών. Αυτά τα κύτταρα βρίσκονται στο χόριο, το οποίο είναι το μεσαίο στρώμα του δέρματος μεταξύ της επιφάνειας της επιδερμίδας και του βαθύτερου λιπαρού στρώματος του δέρματος,  λέει η Lisa Anthony, MD, δερματολόγος στο Westmed Medical Group στη Rye της Νέας Υόρκης. Η ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο μειώνεται με τη γήρανση και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, όσο μεγαλώνει και γίνεται πιο αντηλιακό το δέρμα σας, τόσο λιγότερο κολλαγόνο θα παράγει το σώμα σας φυσικά.

Εισαγάγετε: ενέσεις κολλαγόνου, πληρωτικά, μικροαπόληξη και άλλες θεραπείες δέρματος που στοχεύουν στη συμπλήρωση ή τόνωση του φυσικού κολλαγόνου του σώματος. Η ελπίδα είναι ότι θα εξομαλύνουν την υφή του δέρματος, θα μειώσουν την εμφάνιση ουλών και ενδεχομένως θα κάνουν πιο λείες τις  ρυτίδες.

Τι είναι το κολλαγόνο, ακριβώς;

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελείται από αμινοξέα και βρίσκεται στο δέρμα, τους τένοντες, τα οστά και τους μύες, λέει η Lucy Chen, MD, δερματολόγος του Riverchase Dermatology στο Μαϊάμι. Εκτελεί πολλές ζωτικές λειτουργίες μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τη συγκράτηση των κυττάρων, την ενίσχυση των οστών και τη διατήρηση της επιδερμίδας.

Σε σχέση με το δέρμα, το κολλαγόνο βοηθά στη διέγερση του κύκλου εργασιών του δέρματος, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος και βοηθά επίσης στη μελάγχρωση, την ενυδάτωση και την ενίσχυση του δέρματος, λέει η Chen. Το σώμα σας παράγει κολλαγόνο διασπώντας πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές, οι οποίες μοιράζονται τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να παράγει κολλαγόνο. Τα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και ο χαλκός, βοηθούν επίσης το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο. Το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνει και η ποιότητα του κολλαγόνου μειώνεται επίσης με την ηλικία. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μπορεί να αρχίσει να τσαλακώνει, να χαλάει ή να κάνει πιο εύκολα ουλές.

Επιλογές για ενέσεις κολλαγόνου

Για να συμπληρώσουν το κολλαγόνο που παράγεται από το σώμα, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ενέσεις κολλαγόνου που μπορούν να χορηγηθούν μέσω βελόνων απευθείας στο δέρμα για να το κάνουν πιο ελαστικό. Υπάρχουν πολλά είδη δερματικών πληρωτικών και το κολλαγόνο είναι μία επιλογή. Οι δερματικές ενέσεις πλήρωσης είναι καλλυντικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση του όγκου και την ενίσχυση της δομής του δέρματος και την πλήρωση βαθύτερων, στατικών ρυτίδων, λέει ο Anthony. Τα υλικά πλήρωσης μπορούν να κατασκευαστούν από κολλαγόνο, υλικά που βοηθούν το σώμα να παράγει κολλαγόνο ή υλικά που απορροφούν νερό.

  • Οι ενέσεις κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται για την άμεση αντικατάσταση της απώλειας όγκου και δομής γύρω από το στόμα, τη μύτη και τα μάγουλα. Αυτά προέρχονται από τους ιστούς των αγελάδων (συχνά ονομάζονται βόειο κολλαγόνο) ή από ανθρώπους (που προέρχονται από άλλα μέρη του σώματός σας). Το κολλαγόνο των βοοειδών απαιτεί δοκιμές αλλεργίας για χρήση. Είναι ένας συνδυασμός βοοειδούς κολλαγόνου και συνθετικού πληρωτικού που έχει εγκριθεί για γραμμές χαμόγελου και ουλές ακμής και τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια.
  • Collagen StimulatorsΑπορροφώνται από το σώμα και το βοηθούν να παράγει περισσότερο κολλαγόνο μόνο του με την πάροδο του χρόνου. Αυτά δεν απαιτούν δοκιμές αλλεργίας εκτός εάν ένα άτομο είναι αλλεργικό σε οποιοδήποτε από τα υλικά πλήρωσης. Συχνά εγχέονται γύρω από το στόμα, τις γραμμές χαμόγελου, τα μάγουλα και το πηγούνι. Τα διαθέσιμα προϊόντα περιλαμβάνουν τα Sculptra, Radiesse και Ellansé, και τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν δύο έως τρία χρόνια.

Τα οφέλη των ενέσεων κολλαγόνου

Αυτές οι ενέσεις μπορούν να ενισχύσουν την πληρότητα και τον όγκο των χειλιών, των μάγουλων και των ουλών της ακμής. Μετά τις ενέσεις, θα παρατηρήσετε πιο λαμπερό, ελαστικό και λείο δέρμα. Μπορούν επίσης να εξισορροπήσουν περιοχές με ραγάδες, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν το δέρμα επεκτείνεται και συρρικνώνεται με ταχύ ρυθμό. Τα σημάδια είναι ένα κοινό αποτέλεσμα αλλαγών στο μέγεθος του σώματος, όπως με την εγκυμοσύνη, την προπόνηση δύναμης ή την αύξηση της ανάπτυξης. Το κολλαγόνο στο δέρμα σπάει και δημιουργεί ραβδωτές ουλές και οι ενέσεις κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να φαίνεται πιο ομαλό με την πάροδο του χρόνου.

Τα αποτελέσματα των ενέσεων κολλαγόνου είναι αισθητά αμέσως και μπορεί να είναι ακόμη πιο εμφανή σε μία ή δύο εβδομάδες. Ανάλογα με τον τύπο της ένεσης που λαμβάνετε, τα αποτελέσματα διαρκούν δύο έως πέντε χρόνια. Αυτές οι ενέσεις είναι γρήγορες και είναι αρκετά ανώδυνες καθώς η αναισθησία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός και οι ανεπιθύμητες ενέργειες πέρα από το πρήξιμο είναι αρκετά σπάνιες.

Οι κίνδυνοι και τα μειονεκτήματα των ενέσεων κολλαγόνου

Εάν οι ενέσεις κολλαγόνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της γήρανσης, γιατί δεν ακολουθούν περισσότεροι άνθρωποι την διαδικασία αυτή; Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το κόστος. Η οικονομική επένδυση ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφική σας τοποθεσία, την κατάρτιση του επαγγελματία που χορηγεί τις ενέσεις και από το οποίο γίνονται τα πληρωτικά (η χρήση του δικού σας λίπους είναι μια πιο ακριβή διαδικασία  από έναν διεγερτή κολλαγόνου όπως το Sculptra, για παράδειγμα) Είναι πιο ακριβό από την τυπική καλλυντική θεραπεία. Και αυτό δεν είναι μια θεραπεία εφάπαξ. Είναι ασυνήθιστο τα αποτελέσματα των ενέσεων κολλαγόνου να διαρκούν περισσότερο από πέντε χρόνια, επομένως συχνά απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να αναγκάσουν μερικούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν  τη θεραπεία. Η Chen λέει ότι οι πιο συχνές παρενέργειες των ενέσεων κολλαγόνου περιλαμβάνουν ερεθισμό, ερυθρότητα, μώλωπες και ευαισθησία. Οι συχνότερα ανεπιθύμητες ενέργειες των διεγερτών κολλαγόνου περιλαμβάνουν κνησμό, αιμορραγία, φλεγμονή, ευαισθησία και πόνο. Μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις με ενέσεις βοοειδούς κολλαγόνου, οπότε ένας γιατρός συχνά θα κάνει δοκιμές αλλεργίας μερικές εβδομάδες πριν από τη θεραπεία για να διασφαλίσει ότι δεν είστε αλλεργικοί.