Τι πρέπει να ξέρετε για το αίσθημα παλμών κατά την διάρκεια της νύχτας;

Home ΥΓΕΙΑ Τι πρέπει να ξέρετε για το αίσθημα παλμών κατά την διάρκεια της νύχτας;
palpatation

Μερικές φορές οι άνθρωποι παρατηρούν τις ταχυπαλμίες τους μόνο κατά την ώρα του ύπνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι τείνουν να τις παρατηρούν στο λαιμό. Αυτό συχνά προκαλείται από μια αλλαγή στην αρτηριακή πίεση. Και, όταν κοιμόμαστε, η αρτηριακή μας πίεση τείνει να είναι χαμηλότερη, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Step to Health.

Στην πραγματικότητα, τείνει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του το απόγευμα. Στη συνέχεια, μπορεί να πέσει πολύ τη νύχτα. Έτσι, η καρδιά χτυπάει πιο γρήγορα για να κρατήσει τα πάντα σε κίνηση στα όργανά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρούμε αίσθημα παλμών τη νύχτα. Επιπλέον, μπορεί να νιώσετε πόνο ή δύσπνοια.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες των ταχυπαλμιών. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγχωτικές σκέψεις τείνουν να γεμίζουν το κεφάλι μας την ώρα του ύπνου. Ως αποτέλεσμα, το άγχος και το στρες μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο και την ξεκούραση μας.

Μια άλλη αιτία αίσθημα παλμών τη νύχτα είναι η υπνική άπνοια. Αυτή η διαταραχή διακόπτει την αναπνοή σας και την καθιστά πολύ ρηχή. Οι διακοπές αυτές μπορεί να διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα έως λεπτά και επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ως εκ τούτου, το άτομο που πάσχει από άπνοια ύπνου δεν μπορεί να ξεκουραστεί επαρκώς.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η θέση στην οποία κοιμάστε είναι καθοριστική. Όταν κοιμάστε στο πλάι, η πίεση κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο έντονα.