Τι δείχνει ο τύπος του αίματός σας για την υγεία σας;

Home ΥΓΕΙΑ Τι δείχνει ο τύπος του αίματός σας για την υγεία σας;
tupos aimatos

Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Northenwestern Medicine, η ομάδα αίματος χαρακτηρίζεται από αυξημένο κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες.

Καρδιακές ασθένειες

Από τους οκτώ κύριους τύπους αίματος, τα άτομα με τύπο Ο έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Τα άτομα με τύπους ΑΒ και Β διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται σε υψηλότερα ποσοστά φλεγμονής για αυτούς τους τύπους αίματος. Ένας

υγιεινός τρόπος ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντικός για άτομα με αίμα τύπου Α και Β.

Καρκίνος

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με αίμα τύπου Α ή ΑΒ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Επιπλέον, εάν έχετε τύπους αίματος Α, Β ή ΑΒ, ενδέχεται να έχετε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος. Εάν εμπίπτετε σε αυτήν την ομαδοποίηση, αποθηκεύστε τρόφιμα που καταπολεμούν τον καρκίνο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου.

Στρες

Εάν έχετε τύπο αίματος Α, μπορεί να έχετε περισσότερα προβλήματα στο χειρισμό του στρες. Άτομα με τύπο Α τείνουν να έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα.

Η γνώση του τύπου του αίματός σας είναι ένας ακόμη τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα και να διαχειριστείτε την υγεία σας. Ενώ ο τύπος του αίματός σας είναι ένα γενετικό δώρο που δεν μπορεί να αλλάξει, η λήψη υγιών επιλογών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους κινδύνους για την υγεία σας.