Είναι τα τεχνητά γλυκαντικά ασφαλή για παιδιά;

Home ΥΓΕΙΑ Είναι τα τεχνητά γλυκαντικά ασφαλή για παιδιά;
glukantika

Εάν ανησυχείτε για την ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή του παιδιού σας, ίσως αναρωτιέστε εάν τα τεχνητά γλυκαντικά είναι μια έξυπνη εναλλακτική λύση. Παρά τα όσα ίσως έχετε ακούσει, τα τεχνητά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη, η νεοτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ και η σουκραλόζη δεν προκαλούν γενετικές ανωμαλίες ή καρκίνο και δεν συνδέονται με προβλήματα συμπεριφοράς. Επειδή είναι εκατοντάδες φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη, χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες για να ισούται με τη γλυκαντική ισχύ της ζάχαρης, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Eat Right.

Κατόπιν θέτει ένα όριο για το ποσό που ένα άτομο μπορεί να καταναλώσει με ασφάλεια με βάση το σωματικό βάρος του. Αυτό το όριο είναι συνήθως πολύ υψηλότερο από αυτό που θα καταναλώσει ένα παιδί. Για παράδειγμα, ένα παιδί 40 λιβρών θα χρειαστεί να φάει 24 πακέτα ασπαρτάμης ή να πίνει τέσσερα κουτάκια σόδας διατροφής 0,34 γραμμάρια κάθε μέρα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια ομάδα παιδιών που δεν μπορούν να φάνε όλα τα τεχνητά γλυκαντικά: εκείνα με φαινυλκετονουρία ή PKU. Τα άτομα με PKU δεν είναι σε θέση να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη, ένα αμινοξύ στην ασπαρτάμη, γι ‘αυτό συνιστάται να αποφεύγουν την ασπαρτάμη.

Βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων για τα παιδιά ώστε να ικανοποιήσουν τις γλυκές τους επιθυμίες. Για παράδειγμα, γλυκάνετε απλό γιαούρτι με μούρα και προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα σε ζεστά ή κρύα δημητριακά. Φτιάξτε ένα σπιτικό μείγμα με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.