5 προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το κλιματιστικό

Home ΥΓΕΙΑ 5 προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το κλιματιστικό
klimatistiko

Τα κλιματιστικά σε όλες αυτές τις επαρχίες δουλεύουν αναμφίβολα υπερωρίες αυτή την εβδομάδα- αλλά παρά την ευπρόσδεκτη ανακούφισή τους από την καυτή ζέστη, τα κλιματιστικά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας όταν πρόκειται να δροσιστείτε, σύμφωνα με  το άρθρο της ιστοσελίδας Global news.

Αρρώστια και συνεχής κόπωση

Ζεσταίνεστε στο γραφείο σας στα μέσα Ιουλίου; Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που είστε τόσο κουρασμένοι. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε περιβάλλοντα με υπερβολικό κλιματισμό μπορεί να εμφανίζουν χρόνιους πονοκεφάλους και κόπωση. Όσοι εργάζονται σε κτίρια που διοχετεύουν συνεχώς ψυχρό αέρα μπορεί επίσης να εμφανίζουν συνεχή ερεθισμό των βλεννογόνων και αναπνευστικές δυσκολίες. Αυτό σας καθιστά πιο ευάλωτους σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλες ασθένειες.

Ξηρό δέρμα

Οι πολλές ώρες που περνάτε σε κλιματιζόμενα περιβάλλοντα προκαλούν στο δέρμα σας απώλεια υγρασίας αν δεν βοηθάτε το δέρμα σας με συνεχή παροχή ενυδατικών προϊόντων, μπορεί να αρχίσετε να υποφέρετε από ξηρό δέρμα.

Προσθέτει τις επιπτώσεις της χρόνιας ασθένειάς σας

Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού είναι γνωστό ότι ενισχύουν τις επιπτώσεις της ασθένειας από την οποία μπορεί να πάσχετε ήδη. Το κλιματιστικό είναι πασίγνωστο ότι αυξάνει τα συμπτώματα της χαμηλής αρτηριακής πίεσης, της αρθρίτιδας και της νευρίτιδας, καθιστώντας τη διαχείριση του πόνου πιο δύσκολη για όσους είναι ανένδοτοι στη χρήση του κεντρικού κλιματισμού τους.

Η αδυναμία αντιμετώπισης της θερμότητας

Όσοι περνούν πολύ χρόνο σε κλιματιζόμενο περιβάλλον γίνονται όλο και πιο δυσανεκτικοί στις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Αυτό προκαλείται κυρίως από την καταπόνηση του σώματός σας από τη μετακίνηση από ένα δροσερό περιβάλλον στον αποπνικτικό εξωτερικό αέρα. Αυτή η δυσανεξία στη ζέστη έχει οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα, οι οποίοι πλέον ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 400 θανάτους κάθε καλοκαίρι.

Αναπνευστικά προβλήματα

Αν και ο κλιματισμός του αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι σωτήρια λύση όταν είστε κολλημένοι στην κίνηση μια ζεστή μέρα, είναι οι χειρότεροι παραβάτες για την κυκλοφορία μικροβίων και μικροοργανισμών που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Ερευνητές του Κρατικού Ιατρικού Κέντρου της Λουιζιάνα βρήκαν οκτώ τύπους μούχλας να ζουν στο εσωτερικό 22 από τα 25 αυτοκίνητα που εξετάστηκαν. Τα κλιματιστικά είναι επίσης γνωστό ότι κυκλοφορούν ασθένειες που μεταδίδονται με τον αέρα, όπως η νόσος Legionairre, μια δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια που προκαλεί υψηλό πυρετό και πνευμονία.