patatopita

Συνταγή Δευτέρας: Πατατόπιτα με τυρί κρέμα & γαλοπούλα

Εύκολη πατατόπιτα με απαλό τυρί κρέμα, πολύ χορταστική και νόστιμη. Με την γαλοπούλα γίνεται κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την σερβίρετε ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα αφαιρώντας το αλλαντικό.

Προετοιμασία 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά Μερίδες: 6

Υλικά:

700 γρ. πατάτες
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. τυρί κρέμα Arla
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
100 ml γάλα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. γαλοπούλα βραστή, κομμένη σε μικρούς κύβους
1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο (φύλλα), ψιλοκομμένα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της φόρμας

Δείτε εδώ την εκτέλεση