Πώς να διώξεις την κούραση και το στρες από την επιδερμίδα σου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να διώξεις την κούραση και το στρες από την επιδερμίδα σου
woman smelling flower 1

Το 2020 ήταν μια ανατρεπτική χρονιά και το 2021 δεν φαίνεται να είναι πολύ ευκολότερο. Ακόμα και αν είμαστε αισιόδοξοι από τη φύση μας, είναι λογικό να νιώθουμε κουρασμένοι, ακόμα και εξαντλημένοι.

Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard έδειξε ότι τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς, η αναγκαστική αλλαγή της καθημερινότητάς μας και το συνεχόμενο στρες μάς έχουν καταβάλει με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε καλά τη νύχτα. Ο κακός ύπνος και η  αυπνία «καθρεπτίζεται» σε μεγάλο βαθμό και στο δέρμα μας με μαύρους κύκλους και θαμπή όψη.

For your eyes only

Η κούραση είναι ζωγραφισμένη στα μάτια μας! Όταν δεν απολαμβάνουμε ένα χορταστικό οχτάωρο ύπνου, τα όμορφα μάτια μας μικραίνουν και εκδηλώνουν σακούλες και μαύρους κύκλους. Η φροντίδα τους πρέπει να γίνει ο πρώτος στόχος και η προτεραιότητά μας. Εκτός από τις κρέμες ματιών, προσθέτουμε στη ρουτίνα περιποίησής μας και τις ενυδατικές μάσκες ματιών, τις οποίες καλό είναι να διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν είναι κρύες, λειτουργούν καλύτερα πάνω σε ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Αν μάλιστα τις συνδυάσουμε με ένα high-tech εργαλείο με μικρορεύματα, όπως το Fix Line της Nuface, για, όχι παραπάνω από, πέντε λεπτά την ημέρα, θα δούμε αμέσως βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων.

Η επιστροφή της λάμψης

Το υπέροχο δέρμα είναι απόρροια μιας ευλαβικής ρουτίνας περιποίησης και των καλών συνηθειών. Για να διώξουμε τη θαμπή και ανομοιογενή όψη, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας τακτικά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Για το ευαίσθητο δέρμα, είναι ιδανικό το γαλακτικό οξύ από την ομάδα των Α-υδροξυοξέων, ενώ το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής επωφελείται από το σαλικυλικό οξύ των Β-υδροξυοξέων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα οξέα έχουν έρθει στο προσκήνιο τόσο δυναμικά. Αν σκεφτούμε τις πρόσφατες τάσεις που αφορούν στο αψεγάδιαστο δέρμα (glass skin, dewy skin), τότε είναι απολύτως κατανοητή η προτίμηση στα οξέα φρούτων που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτοντας ένα πεντακάθαρο, φρέσκο και δροσερό πρόσωπο.

Αμέσως μετά, είναι η σειρά της μάσκας, η οποία χαρίζει την πολυπόθητη λάμψη. Δεν μιλάμε όμως για μια οποιαδήποτε μάσκα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο να εντοπίσουμε το σωστό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας μας και για την ανάγκη που έχουμε τη δεδομένη στιγμή. Οι μάσκες με άργιλο είναι ιδανικές για την απορρόφηση της λιπαρότητας, ενώ το ξηρό δέρμα έχει πάντα ανάγκη από πλούσια και βαθιά ενυδάτωση.

Νυχτερινή φρουρά

Με τόσο μεγάλο focus στους ορούς, στα έλαια και στις αμπούλες, πολλοί κάνουμε skip την κρέμα νύχτας. Η σκέψη πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι αφήνουμε το δέρμα να αναπνέει, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό δερματολόγων θεωρεί ότι το υγιές δέρμα έχει ανάγκη από θρέψη και επανόρθωση.