Έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; 5 σημάδια που το φανερώνουν!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; 5 σημάδια που το φανερώνουν!
clean beauty face skin

Πολλοί από εσάς που έχετε ευαίσθητο δέρμα μπορεί να έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ευαίσθητο δέρμα ερεθίζεται εύκολα. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που μπορεί να σας προκαλέσουν κοκκίνισμα, φαγούρα στο δέρμα, ξεσπάσματα και ερεθισμούς. Υπάρχουν μερικές ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν ευαίσθητο δέρμα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Be Beautiful In Magazine.

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε το πρόβλημα και να το επιλύσετε είναι μια επίσκεψη στον δερματολόγο σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε για αυτά τα σημάδια για να δείτε εάν το δέρμα σας χρειάζεται κάποια επιπλέον φροντίδα.

Επιρρεπείς σε εξανθήματα και σπυράκια

Prone To Rashes and Bumps

Εάν αυτά τα μικροσκοπικά κόκκινα σπυράκια και εξανθήματα στο δέρμα σας είναι συχνοί επισκέπτες, τότε ναι, έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τα εξανθήματα μπορεί να είναι άβολα και δυσάρεστα. Εάν έχετε οποιαδήποτε αλλεργία, τότε πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Περιμένετε 24 ώρες πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε οποιαδήποτε αλοιφή. Εάν είστε νέοι σε αυτό, συναντήστε το γιατρό σας και λάβετε μια συνταγή πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία σας. Μπορείτε ακόμη και να εφαρμόσετε λάδι καρύδας για γρήγορη ανακούφιση από εξανθήματα και σπυράκια.

Τσιμπήματα ή εγκαύματα

Stings or Burns

Είτε χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα ή αντηλιακό, το δέρμα σας μπορεί να αντιδράσει σε αυτό με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο και μπορεί να μην είναι πάντα καλό. Όσοι από εσάς, έχετε ευαίσθητο δέρμα, πιθανόν τα συστατικά των προϊόντων να σας δώσουν μια αίσθηση τσιμπήματος και καύσου. Αυτό είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο με τζελ, προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και πολλά προϊόντα θεραπείας ακμής ή αντιγήρανσης. Η αίσθηση καψίματος μπορεί να γίνει αισθητή προσωρινά, αλλά θα αρχίσει να γίνεται πολύ ενοχλητική  και ακόμη και επώδυνη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόλις αρχίσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε αμέσως το προϊόν από το δέρμα σας και ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νερό.

Φαγούρα

Itchy Skin

Η φαγούρα είναι ένα σύμπτωμα ευαισθησίας που μπορεί να προκληθεί από την εκτεταμένη χρήση ζεστού νερού. Αυτό μπορεί να συμβεί ειδικά όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που έχουν σκληρά συστατικά. Θα παρατηρήσετε ότι ο κνησμός δεν σταματά ακόμη και όταν ο αέρας είναι δροσερός και στεγνός. Η φαγούρα της περιοχής μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ερεθισμό και ακόμη και μόλυνση. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για το πώς να σταματήσετε τον κνησμό. Αλλάξτε σε χλιαρό νερό εάν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό τακτικά και βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Ερυθρότητα

Redness

Η ερυθρότητα είναι το πιο κοινό σημάδι του ευαίσθητου δέρματος. Όσοι από εσάς έχετε ευαίσθητο δέρμα μπορεί να το έχετε βιώσει αρκετά συχνά. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή κόκκινου εξανθήματος, κόκκινων εξογκωμάτων, έξαψης ή ακόμη και ερυθρών διασταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Η ερυθρότητα μπορεί να απομακρυνθεί μόλις αφαιρέσετε το ερεθιστικό μέσω δευτερεύουσας θεραπείας. Επισκεφτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό για να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστείτε θεραπεία με λέιζερ για να απομακρύνετε την ερυθρότητα εάν είναι υπερβολικά ενοχλητική.

Ακμή

5. Acne

Το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα τείνει να παράγει επιπλέον λάδι για να αντισταθμίσει την έλλειψη υγρασίας σε αυτό. Αυτό οδηγεί σε φραγμένους πόρους, οδηγώντας σε ξεσπάσματα στο δέρμα. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό προσώπου ή κρέμα ακμής για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, θα μπορούσατε ενδεχομένως να επιδεινώσετε την κατάσταση. Ένας δερματολόγος θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει κατευθυνόμενος προς τα σωστά προϊόντα για να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό. Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα και μόνο με απαλό καθαριστικό και να προσπαθείτε να αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ.