Ο λόγος για τον οποίο βγάζεις σπυράκια στη μασχάλη

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ο λόγος για τον οποίο βγάζεις σπυράκια στη μασχάλη
masxales

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στις μασχάλες απασχολεί ιδιαίτερα εμάς τις γυναίκες. Είναι ένα beauty ζήτημα το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε 365 ημέρες το χρόνο, καθώς τα ανάλαφρα ρούχα είναι δυνατό να αποκαλύψουν την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής του σώματος.

Για να απαλλαγείς από τις τρίχες αυτές υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι, όπως το laser που σταδιακά τις εξαφανίζει ή το ξυραφάκι που αποτελεί μια γρήγορη και οικονομική λύση.

Η αποτρίχωση στη μασχάλη, πέρα από τους αισθητικούς λόγους, ενισχύει την προσωπική υγιεινή και χαρίζει λείο δέρμα, που σου επιτρέπει ελευθερία κινήσεων με τα χέρια. Ωστόσο, ένα από τα συχνά προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτό το σημείο είναι τα μικρά σπυράκια. Πού οφείλονται;

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Marguerite Germain, αυτά τα σπυράκια δεν θεωρούνται ακμή. Το δέρμα μπορεί να «ξεσπάσει» λόγω της θυλακίτιδας. Είναι η μόλυνση του θύλακα, η οποία εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας, που στρέφεται προς το θύλακα αντί να εκφύεται κάθετα προς την επιφάνειας της επιδερμίδας.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μετά το ξύρισμα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.  Γύρω από κάθε θύλακα τρίχας υπάρχει ερύθημα (κοκκινίλα) και φλύκταινα (φουσκάλα με πύον) στο κέντρο. Οι περισσότερες θυλακίτιδες διαρκούν 2-3 ημέρες και δεν χρειάζονται θεραπεία καθώς η μόλυνση υποχωρεί μόνη της.

Πηγή: https://www.marieclaire.gr