Σπιτικές Θεραπείες για μυκητασιακή κολπίτιδα!

Home ΥΓΕΙΑ Σπιτικές Θεραπείες για μυκητασιακή κολπίτιδα!
yeast infaction

Η πλειονότητα των γυναικών υποφέρουν από μυκητιασική κολπίτιδα σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Αυτή η μόλυνση ζύμης προκαλείται κυρίως λόγω ενός μύκητα γνωστού ως Candida Albicans.Αυτός ο μύκητας βρίσκεται κυρίως σε μικρές ποσότητες μέσα και γύρω από την κολπική περιοχή των γυναικών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η πλειονότητα των γυναικών ντρέπεται πολύ να επισκεφθεί έναν γιατρό και ως εκ τούτου ζουν με την κατάστασή τους. Ωστόσο, η ζωή με τη μόλυνση από ζυμομύκητες δεν είναι εύκολη και πρέπει να αντιμετωπίζεται εγκαίρως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω σημαντική μόλυνση, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Find Home Remedy.

Χρησιμοποιήστε γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τους μύκητες. Το γιαούρτι είναι γνωστό για τη μεγάλη πηγή γαλακτοβάκιλλου acidophilus που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα φιλικά βακτήρια που εξουδετερώνουν την ανάπτυξη των άλλων βακτηρίων όπως η Candida Albicans.

Αυτό με τη σειρά του βοηθά στη μείωση της έντασης της μόλυνσης. Η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού γιαουρτιού για πρωινό μπορεί να αποδειχθεί μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση ζύμης. Μπορείτε επίσης να κάνετε χρήση του γιαουρτιού με άλλο τρόπο, δηλαδή εφαρμόζοντάς το απευθείας στη μολυσμένη περιοχή. Ωστόσο, ενώ το κάνετε αυτό, πρέπει να εφαρμόζετε γιαούρτι που δεν περιέχει άλλα πρόσθετα συστατικά όπως ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό.

Χρησιμοποιήστε το χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι μια άλλη αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για τους μύκητες. Πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι από χαμομήλι αντί να πίνετε κανονικό τσάι μπορεί να κάνει θαύματα.  Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια πάστα από άνθη χαμομηλιού και να την εφαρμόσετε απευθείας μέσα και γύρω από την περιοχή του κόλπου και να δείτε ότι θα πάρετε άμεση ανακούφιση από τον κνησμό που προκαλείται λόγω της Candida Albicans.

Χρησιμοποιήστε το σκόρδο

Το σκόρδο είναι ευρέως γνωστό για τις αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει θαύματα για τις γυναίκες που πάσχουν από μόλυνση ζύμης. Βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης της Candida Albicans που είναι η κύρια αιτία πίσω από τη μόλυνση.  Μπορείτε είτε να συμπεριλάβετε το σκόρδο στη διατροφή σας είτε να το εφαρμόσετε απευθείας στη μολυσμένη περιοχή. Η κατανάλωση τουλάχιστον μιας ή δύο σκελίδων ωμού σκόρδου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυκητιασική κολπίτιδα.

Χρησιμοποιήστε χυμό κράνμπερι

Μια άλλη αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για τη μόλυνση ζύμης είναι το Cranberry. Αυτό το μούρο είναι γνωστό ότι ενισχύει τις λειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος και είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μόλυνση από ζυμομύκητες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε μερικά Cranberries και να εξαγάγετε το χυμό τους και να τον πιείτε κατά την έναρξη της μόλυνσης από ζυμομύκητες.