Έχετε μια άσχημη μέρα; 5 τρόποι για να βελτιώσετε την διάθεση σας!

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Έχετε μια άσχημη μέρα; 5 τρόποι για να βελτιώσετε την διάθεση σας!
freedom

Υπάρχουν πολλοί μικροί, εύκολοι στην εφαρμογή τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας χωρίς να παραλείψετε τίποτα ή να νιώσετε ότι αποφεύγετε τις ευθύνες σας στο μέτωπο του σπιτιού, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Hello Glow.

Απολαύστε μια λιχουδιά που είναι μόνο για εσάς

Η μαμά μου πάντα έλεγε ότι, όταν ήμασταν παιδιά, μόλις ο αδελφός μου και εγώ ακούγαμε το θρόισμα μιας σακούλας με σνακ ή το τσαλάκωμα ενός περιτυλίγματος καραμέλας (όσο κρυφά κι αν προσπαθούσε να το κάνει), εμφανιζόμασταν ως δια μαγείας, παρακαλώντας για μια μπουκιά. Τότε ήταν που άρχισε να αγοράζει πράγματα που άρεσαν μόνο σε εκείνη.

Φτιάξτε τα μαλλιά σας

Πώς να περιποιηθείτε τον εαυτό σας: πλύνετε και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Τι είναι αυτό που μας κάνει ξαφνικά να σταματήσουμε να κάνουμε ακόμα και τις πιο βασικές εργασίες αυτοφροντίδας, όπως το στέγνωμα των μαλλιών μας, όταν είμαστε πολυάσχολες μαμάδες; Εγώ, πάντως, δεν αισθάνομαι πλήρως ανθρώπινη, αν έχω έναν λιπαρό κότσο 3 ημερών στην κορυφή.

Πηγαίνετε μια γρήγορη βόλτα

Δεδομένου ότι όλοι μας είμαστε στο σπίτι, ισορροπώντας ανάμεσα στα παιδιά και τη δουλειά, χωρίς τις συνηθισμένες επισκέψεις σε πάρκα, τα ραντεβού για παιχνίδι και τις ρουτίνας γυμναστικής που μας κρατούν απασχολημένους, είναι ζωτικής σημασίας να βγαίνουμε έξω και να παίρνουμε λίγο φως από τον ήλιο. Αν αισθάνεστε λίγο κλεισμένοι, γιατί να μην πάτε μια βόλτα με τον εαυτό σας. Αν τα παιδιά θέλουν να έρθουν μαζί σας, εντάξει! Αν όχι, ακόμα καλύτερα!

Αλλά λίγη ήπια άσκηση, το φως του ήλιου και ο καθαρός αέρας θα σας κάνουν μαγικά ψυχικά και σωματικά. Επιπλέον, ένας περίπατος σας δίνει χρόνο να αποσυνδεθείτε, να αναπνεύσετε και να απολαύσετε τη μητέρα φύση -κάτι για το οποίο μπορεί να μην είχατε χρόνο εδώ και καιρό.

Πιείτε  κάτι ζεστό

Ένας από τους λόγους για τους οποίους συνδυάζω πάντα τη σοκολάτα μου με καφέ (ή ακόμα και ένα φλιτζάνι τσάι chai) είναι επειδή τα ζεστά ροφήματα ενισχύουν τη διάθεση (το λέει και η επιστήμη!) Και ίσως το έχετε παρατηρήσει αυτό στη δική σας ζωή: όταν κρυώνουμε, είμαστε δύστροποι ή κουρασμένοι, συνήθως στρεφόμαστε σε πράγματα όπως ο καφές και το τσάι για να καταπραΰνουν τα νεύρα μας και να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μια επαναφορά, προχωρήστε και ετοιμάστε μια κούπα με κάτι καταπραϋντικό και ζεστό. Στη συνέχεια, αν μπορείτε, αποσυνδέστε την πρίζα ενώ πίνετε και αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την εμπειρία.

Ξεχαστείτε για λίγα λεπτά

Είμαι βιβλιομανής, αλλά όταν η ζωή μου είναι πολυάσχολη, δεν έχω πάντα τον χρόνο που θα ήθελα να αφιερώσω σε μια μεγάλη, περιπετειώδη ιστορία. Αντ’ αυτού, αγοράζω ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες, ή ακόμα και ποίηση, που μπορώ να διαβάσω σε σύντομες περιόδους. Μπορώ εύκολα να διαβάσω ένα κεφάλαιο σε 15 λεπτά (ή κατά τη διάρκεια του ύπνου) και να μην αισθάνομαι ότι χάνω κάτι.

Ό,τι κι αν είναι, επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και που μπορείτε να καταναλώνετε σε γρήγορες στιγμές. Μερικά χαλαρωτικά επεισόδια άσκοπης απόσπασης της προσοχής διασκορπισμένα μέσα στην ημέρα θα σας κάνουν να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και ανανεωμένοι σε χρόνο μηδέν.