Τι λένε τα σπυράκια στο πρόσωπο και όχι μόνο, για την υγεία σας;

Home ΥΓΕΙΑ Τι λένε τα σπυράκια στο πρόσωπο και όχι μόνο, για την υγεία σας;
pimples cover

 Το δέρμα σας είναι βασικά μια πινακίδα για ό, τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας. Και επειδή τα σπυράκια στην πραγματικότητα δεν ‘’βγαίνουν’’ απλά τυχαία, ένα σπυράκι μπορεί να στείλει ένα αρκετά σαφές μήνυμα για την υγεία και την υγιεινή σας, σύμφωνα με τον δερματολόγο Joshua Zeichner, MD, διευθυντή καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο Τμήμα Δερματολογίας στο Mt. Sinai Νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη. Στο άρθρο της ιστοσελίδας  του περιοδικού Cosmopolitan.

Σπυράκια στο πηγούνι, σαγόνι ή στον λαιμό:

Τι φταίει: Η περίοδος σας. Ορμόνες όπως η τεστοστερόνη κυμαίνονται σε όλο τον κύκλο σας και κάνουν τους αδένες σας να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα, η οποία τελικά μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε σπυράκια.

Αποτρέψτε τα: Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά ένα καθαριστικό με ένα συστατικό καταπολέμησης της ακμής όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου ή το σαλικυλικό οξύ, εφαρμόστε μια θεραπεία με το ίδιο δραστικό συστατικό και θεραπεύστε το πηγούνι σας, το σαγόνι , το λαιμό και το υπόλοιπο του προσώπου σας για να είστε ασφαλείς.

Εάν έχετε πολλά σοβαρά ξεσπάσματα στο πρόσωπο, την ίδια ώρα κάθε μήνα, ίσως πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο ή τον προσωπικό γιατρό, για μια συνταγογραφούμενη θεραπεία, όπως αντισυλληπτικά χάπια ή άλλο είδος ορμονικής θεραπείας, το οποίο μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες, σας για να αποτρέψει τις αιτίες που οδηγούν σε ξεσπάσματα.

Σπυράκια στην μύτη και στο μέτωπο:

Τι φταίει: Άγχος. Το σώμα σας απελευθερώνει αδρεναλίνη που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λιπαρότητας και να αυξήσει την πιθανότητα έντονου ερεθίσματος.

Αποτρέψτε τα: Όταν το άγχος ‘’χτυπήσει’’, εφαρμόστε μια κρέμα θεραπείας ακμής, σε αυτές τις περιοχές ή σε ολόκληρο το πρόσωπό σας για να είστε ασφαλής.

Σπυράκια κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας

Τι φταίει:  Χρησιμοποιείτε σε υπερβολικό βαθμό προϊόντα μαλλιών. Εκτός αν έχετε λιπαρά μαλλιά, καλύτερα να χρησιμοποιείτε  κρέμες φαρμακευτικές κοντά στη γραμμή των μαλλιών σας. Αλλά όταν εφαρμόζετε προϊόντα μαλλιών σε άλλα σημεία και στη συνέχεια αγγίζετε τη γραμμή των μαλλιών, σας για να ακουμπήσετε τις ρίζες σας, κινδυνεύετε να φράξετε τους πόρους σας.

Αποτρέψτε τα: Αποφύγετε την εφαρμογή προϊόντων κοντά στο μέτωπό σας και φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας μετά την εφαρμογή προϊόντων μαλλιών.  Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τρίψει μέχρι τις ρίζες με απαλές όμως κινήσεις γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό και φλεγμονή, λέει ο Δρ Zeichner.

Σπυράκια στα μάγουλα

Τι φταίει: Το βρώμικο τηλέφωνο ή τα  βρώμικα χέρια. Οτιδήποτε αγγίζει το πρόσωπό σας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να μεταφέρει βρωμιά ή βακτήρια που φράζουν πόρους στο δέρμα σας, λέει ο Δρ Zeichner.

Αποτρέψτε τα: Καθαρίζετε το τηλέφωνό σας με αντιβακτηριακά μαντηλάκια, καθημερινά, και χρησιμοποιείτε την ανοιχτή ακρόαση όποτε είναι δυνατόν. Επίσης κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο σας!

Σπυράκια γύρω από το στόμα

Τι φταίει: Η διατροφή. Τα υπολείμματα από όξινα τρόφιμα (όπως  σάλτσες με βάση το λεμόνι και το ξύδι) μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας και να προκαλέσουν φλεγμονή, ενώ τα λιπαρά υπολείμματα τηγανισμένων τροφίμων όπως τσιπς, πατάτες και βασικά κάθε άλλο νόστιμο φαγητό, μπορούν να μπλοκάρουν σημαντικά τους πόρους σας.

Αποτρέψτε τα: Χρησιμοποιήστε μαντιλάκια καθαρισμού προσώπου, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα γύρω από το στόμα, αφού φάτε .

Σπυράκια στο στήθος και στην πλάτη

Τι φταίει: Τα λάθος αθλητικά σουτιέν ή μπλούζες. Τα βαμβακερά υφάσματα απορροφούν τον ιδρώτα και κρατούν δέρμα σας υγρό. Επειδή τα βακτήρια που προκαλούν ακμή