Αποτρέπει το κρυολόγημα και τον βήχα

Η εποχή φέρνει μαζί της κρυολόγημα, βήχα, πονόλαιμο κ.ά. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι σας προσφέρει ανακούφιση από αυτά τα εποχικά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τον Dr. Shikha Sharma, εμπειρογνώμονα Υγείας και Ευεξίας με έδρα το Δελχί, Παραδοσιακά, πιστεύεται ότι το σκόρδο μπορούσε να αποκρούσει τη μόλυνση και άλλες ασθένειες. Μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο σε ζεστά μαγειρευτά, ζωμούς και σούπες για να καταπολεμήσετε την ιγμορίτιδα, το κρυολόγημα και τη γρίπη. Ωστόσο, το σκόρδο χρησιμεύει καλύτερα όταν το τρώτε ωμό, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  NDTV Food.

Ενισχύστε την απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι μια υπόθεση. Εδώ, μια σκελίδα σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς. Το σκόρδο είναι μια αποθήκη αντιοξειδωτικών που σας βοηθούν στην αποτοξίνωση και προάγουν τον υγιή μεταβολισμό. Αυτοί οι παράγοντες σας βοηθούν περαιτέρω να χάσετε βάρος. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας προτείνουν να τρώτε ωμό σκόρδο και μέλι το πρωί για να προωθήσετε την απώλεια βάρους.

Ενισχύστε την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου είναι γνωστό ότι βοηθούν την αναπνοή και την υγεία των πνευμόνων – οι οποίες συχνά επηρεάζονται λόγω πυρετού, συμφόρησης και πονόλαιμου κατά τη διάρκεια του χειμώνα

 Το σκόρδο συμβάλλει στην προώθηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών

Το σκόρδο βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων