dyo-logo-200

Σημαντικές βιταμίνες για τόνωση και ευεξία

Είστε μπερδεμένοι ή αβέβαιοι ως προς το τι χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρείται καλά; Διαβάστε παρακάτω για λίγη βοήθεια! Οι βιταμίνες και τα μέταλλα λειτουργούν σε θεμελιώδες επίπεδο για να μας κρατούν καλά, ισορροπημένους και προστατευμένους. Υπάρχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα και έτσι είναι εύκολο να μπερδευτείτε και ίσως να χάσετε κάτι πραγματικά σημαντικό για την ευεξία σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας E Wellness.

Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι σημαντικά από μόνα τους- ωστόσο, ορισμένα από αυτά είναι ζωτικής σημασίας για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας, ειδικά όταν οι εποχές αλλάζουν από ζεστές σε κρύες.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα δεν αποθηκεύονται από τον οργανισμό. Ορισμένες βιταμίνες είναι λιποδιαλυτές και άλλες είναι υδατοδιαλυτές- πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ημερήσια δόση για να διατηρήσετε τα επίπεδα στο βέλτιστο επίπεδο. Επίσης, οι βιταμίνες και τα μέταλλα συνεργάζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου. Οι βιταμίνες Β και C βοηθούν στην προστασία της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθώς βοηθούν και οι δύο στο σχηματισμό των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων.

Βιταμίνες Α. Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς, των πνευμόνων και των νεφρών, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη Α βοηθά επίσης στην προστασία των ματιών, είναι μια βιταμίνη της όρασης! Είναι λιποδιαλυτή και βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και σε φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, όπως τα καρότα, η γλυκοπατάτα, το πεπόνι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το σώμα μετατρέπει με φυσικό τρόπο το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α.
Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και γι’ αυτό χρειάζεστε μια ημερήσια δόση. Η βιταμίνη C δεν συμβάλλει μόνο στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στα εξής: στη διατήρηση υγιούς δέρματος, οστών και χόνδρων, καθώς και στη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων και κυττάρων. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων σας από τις ελεύθερες ρίζες.
Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι μια ζωτικής σημασίας βιταμίνη για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Χρησιμεύει επίσης για την προστασία του δέρματος, της όρασης και της υγείας των ματιών σας και βοηθά στην πρόληψη των φλεγμονών. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη.

Σίδηρος. Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που παίζει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα και στην οξυγόνωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων σας. Ο σίδηρος μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος και των επιπέδων ενέργειας. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για το σώμα και την ευεξία σας- μπορεί να προκαλέσει σημαντική κόπωση και αδυναμία. Η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του σιδήρου στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Μαγνήσιο. Το μαγνήσιο υποστηρίζει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών σας και βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας. Παίζει ζωτικό ρόλο σε πάνω από 300 ενζυμικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα και έτσι δεν είναι ένα μέταλλο που πρέπει να προεξοφλήσετε! Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν έλλειψη μαγνησίου χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Το μαγνήσιο βοηθά στην υγεία του εγκεφάλου, ενισχύει τον ύπνο και μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή σας τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao