Εσείς γνωρίζετε ότι το σαπούνι με κατσικίσιο γάλα έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα σας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Εσείς γνωρίζετε ότι το σαπούνι με κατσικίσιο γάλα έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα σας;
katsikisiogala sapuni

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πλένουν το δέρμα τους με σαπούνι με νερό. To σαπούνι με κατσικίσιο γάλα έχει, θρεπτικά οφέλη για το δέρμα! Η μετάβαση στο σαπούνι που παρασκευάζεται με κατσικίσιο γάλα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της υγείας του δέρματός σας. Το σαπούνι γάλακτος κατσίκας είναι υπέροχο για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα ή καταστάσεις όπως έκζεμα και ψωρίαση. Το ακατέργαστο, κατσικίσιο γάλα, φρέσκο από το αγρόκτημα περιέχει ισχυρά οφέλη για όλους τους τύπους δέρματος, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Goat milk stuff.

Άλφα υδροξυοξέα

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει αλφα-υδροξυ οξέα, όπως γαλακτικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτή η φυσική και απαλή απολέπιση αποκαλύπτει φρέσκα, νέα κύτταρα του δέρματος που είναι πιο υγιή, πιο λεία και νεανικά. Τα άλφα-υδροξυ οξέα είναι αποτελεσματικοί απολεπιστές επειδή διαλύουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνεια του δέρματός σας μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια και να προκαλέσει ερεθισμό. Η τακτική αφαίρεση αυτών των νεκρών κυττάρων του δέρματος βοηθά πολλές δερματικές παθήσεις αφαιρώντας  τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνοντας την υγιή ανάπτυξη του δέρματος. Τα σαπούνια με βάση το νερό μερικές φορές χρησιμοποιούν σκληρά χημικά οξέα για να το επιτύχουν αυτό, συχνά με αποτελέσματα που βλάπτουν το δέρμα.  Αυτό το σαπούνι είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση καθώς περιέχει επίσης ζωτικές βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το δέρμα.

Βιταμίνες

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τον οργανισμό για την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου ιστού του δέρματος και τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Υπήρξαν αρκετές ιατρικές μελέτες που δείχνουν ότι οι κρέμες και  σαπούνια που παρασκευάζονται με βιταμίνη Α μειώνουν τις γραμμές και τις ρυτίδες, ελέγχουν την ακμή και παρέχουν ανακούφιση από την ψωρίαση. Το κατσικίσιο γάλα είναι πλούσιο σε νιασίνη, το οποίο έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες, βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες στον ήλιο. Περιέχει επίσης βιταμίνες όπως η θειαμίνη και η βιταμίνη Β6 – οι οποίες προάγουν την υγιή ανάπτυξη και συντήρηση του δέρματος. Τα σαπούνια με βάση το νερό μπορούν να ενισχυθούν τεχνητά με βιταμίνες, αλλά τα περισσότερα δεν είναι ενισχυμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας.

Κρέμα

Rice milk soap, rolled towel, rice plants and glass of milk put on wooden try Free Photo

Τα μόρια λίπους είναι ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας καλών σαπουνιών. Η κρέμα που υπάρχει στο κατσικίσιο γάλα ενισχύει την ενυδατική ποιότητα των σαπουνιών γάλακτος. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ξηροδερμία, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, αυτό είναι μια σημαντική ποιότητα για το σαπούνι. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά του σαπουνιού βοηθά στη στεγανοποίηση της υγρασίας του δέρματος σας αφήνοντας το δέρμα σας πιο μαλακό και λείο. Το σαπούνι κατσικίσιου γάλακτος ενυδατώνει βαθιά το δέρμα σας σε πολλά επίπεδα και δεν το στεγνώνει σαν τα σαπούνια που διατίθενται στο εμπόριο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η υγρασία βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Μέταλλα

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει φυσικά πολλά σημαντικά μέταλλα για το δέρμα σας. Τα μέταλλα, όπως και οι βιταμίνες, βοηθούν στην υποστήριξη ισορροπημένου, υγιούς δέρματος.

Κάλιο

Ενώ το κάλιο δεν μπορεί να απορροφηθεί στο δέρμα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το φράγμα του δέρματος που απαιτείται για να κλειδώσετε την υγρασία στο εσωτερικό.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος. Ενθαρρύνει τον υγιή κύκλο του δέρματος και μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της ακμής.

Σελήνιο

Το σελήνιο πιστεύεται από τους επιστήμονες ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Το σελήνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη βλάβης στο δέρμα από υπερβολικό χρόνο στον ήλιο. Παρόλο που το νερό που χρησιμοποιείται σε άλλα σαπούνια μπορεί να περιέχει οριακά επίπεδα ορυκτών όπως ασβέστιο, νάτριο ή σίδηρο (συνήθως βρίσκονται σε νερό βρύσης), αυτό δεν βοηθά πολύ στο δέρμα σας. Το σαπούνι γάλακτος κατσίκας είναι πλούσιο σε μέταλλα που πρέπει να εξασφαλίσουμε για ένα υγιές δέρμα . Ένα από τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται συχνά όταν συζητάμε για σαπούνι γάλακτος αιγός, είναι η ισορροπία του pH.