dyo-logo-200

Έχετε κατοικίδιο; Έρευνες αποκαλύπτουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας!

Οι άνθρωποι φυσικά έλκονται από τη συντροφικότητα, που είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θέλει να έχει κατοικίδια ζώα. Τα κατοικίδια χρειάζονται πολλή φροντίδα – σχεδόν όσο ένα παιδί – και οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το παρέχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η σχέση μεταξύ ενός κατοικίδιου ζώου και του ιδιοκτήτη του είναι αμοιβαία επωφελής και η επιστήμη έχει αρχίσει να το αποδεικνύει. Σύμφωνα με το βιβλίο τσέπης WALTHAM σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων, η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη συνολική ψυχική και σωματική ευεξία. Η WALTHAM είναι αρχή επιστημονικής έρευνας για τη διατροφή και την υγεία των κατοικίδιων ζώων για περισσότερα από 50 χρόνια, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου στο Ohio το Κτηνιατρικό Ιατρικό Κέντρο.

Η ανθρωπολογία, η μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και ζώων, αναπτύσσεται τα τελευταία 35 χρόνια. Η ελεγχόμενη έρευνα σε αυτήν την πειθαρχία έχει αποδείξει ότι το να έχετε κατοικίδιου μπορεί να βοηθήσει στην/στον:

 • Ρύθμιση του άγχους
 • Χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό
 • Χαμηλή πίεση
 • Κοινωνική υποστήριξη
 • Αποτροπή ορισμένων  ασθενειών
 • Διατήρηση φόρμας

Αυτό είναι δυνατό εν μέρει επειδή τα κατοικίδια ζώα παρέχουν στον ιδιοκτήτη τους άνεση, αγάπη και χιούμορ, τα οποία έχουν οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, τα κατοικίδια απαιτούν από τους ιδιοκτήτες τους να παραμείνουν ενεργοί απαιτώντας περιπάτους, προσοχή, χρόνο παιχνιδιού, μπάνια και γενική φροντίδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια ζώα είναι εξίσου ευεργετικά για τα παιδιά, εάν λαμβάνονται οι σωστές προφυλάξεις. Όταν ένα παιδί έχει καλή σχέση με το κατοικίδιο ζώο του, το ζώο θα ενθαρρύνει την:

 • Γνωστική διέγερση
 • Βελτιωμένη συμπεριφορά στα παιδιά
 • Αυξημένη κατανόηση των άλλων
 • Αυξημένη ανοσία
 • Χαμηλότερα επίπεδα άγχους

Οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει και αγαπήσει σαφώς τα κατοικίδια ζώα τους καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά αυτοί είναι μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους η προσθήκη ενός ζώου στην οικογένειά σας θα μπορούσε να είναι πολύτιμη απόφαση. Τα πλεονεκτήματα που φέρνουν τα κατοικίδια ζώα στη ζωή σας είναι ένας άλλος λόγος για να τα αγαπήσετε περισσότερο από ότι τα αγαπάτε ήδη!

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao