σαλατα-ροδι-σπανακι

Σαλάτα με superfoods και κατσικίσιο τυρί, κατάλληλη για μετά τις γιορτές.

Υγιεινή και ελαφριά σαλάτα για μετά τις γιορτές, με ψητή γλυκοπατάτα, αχλάδι και ρόδι σαλάτα με baby σπανάκι με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, κάσιους και ένα πικάντικο dressing βαλσάμικο!

ΥΛΙΚΑ για υγιεινή σαλάτα με superfoods

· 2 ώριμα αχλάδια, μεσαίου μεγέθους (λεπτοκομμένες φέτες)

· 3/4 φλ. Ρόδι (1 ρόδι)

· 8-10 φλ. baby σπανάκι (~180 γρ)

· 2 γλυκοπατάτες, μεσαίου μεγέθους

· 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)

· 3 κ.γ. Βαλσαμική Κρέμα

· 1/2 κ.γ. μουστάρδα

· 1 κ.γ. μέλι

· 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη( ή ζάχαρη καρύδας ή maple σιρόπι)

· 1/4 κ.γ. κανέλα

· 1 αλάτι- πιπέρι

· 1 κ.γ. λάδι καρύδας (λιωμένο)

· 1/4 φλ. Παρθένο ελαιόλαδο

· 1/2 φλ. Κάσιους ή πεκάν φιστίκι

· 1/2 φλ. Κρεμμώδες Κατσικίσιο τυρί ή φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κανέλα και πιπέρι. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα από πάνω. Προσθέστε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε τις γλυκοπατάτες για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.Να θυμάστε πως : Πρέπει να γίνουν λίγο τραγανές στις άκρες.

2. Ενώ ψήνονται οι γλυκοπατάτες, μπορείτε να ψήσετε τα κάσιους ή πεκάν στο τηγάνι. Προσθέστε τους καρπούς σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 2-5 λεπτά μέχρι να μυρίσουν τα ελαία τους και να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Μετά από λίγα λεπτά, κόψτε τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλα κομμάτια και αφήστε τα στην άκρη.

3. Σε ένα βαζάκι ή ένα μικρό μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά του dressing (ελαιόλαδο, μέλι, μουστάρδα, βαλσαμική κρέμα, αλάτι-πίπερι). Ανακινήστε ή ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι/πιπέρι, αν χρειάζεται.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το baby σπανάκι, τo ρόδι, τις φέτες αχλαδιού και τις ψητές γλυκοπατάτες. Από πάνω ρίχνουμε ψημένα τα πεκάν ή κάσιους και θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί ή την vegan επιλογή. Περιχύστε με την επιθυμητή ποσότητα dressing.

Για τους vegan της παρέας:

Αφαιρείτε το κατσικίσιο τυρί και χρησιμοποιήστε ψημένο tofu ή σοταρισμένα μανιτάρια ή βραστά ρεβύθια καθώς και σιρόπι σφενδάμου στο dressing αντί για μέλι.