σαλατα

Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με μικρά, τρυφερότατα φύλλα.

Προετοιμασία 40 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος – Μερίδες: 4

Υλικά

 

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά ή μεγάλα, λευκά ή καφετί)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (καθαρό βάρος από καθαρισμένα φύλλα), τα μεγάλα κομμένα με το χέρι στη μέση, πλυμένα και καλά στεγνωμένα

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής