Ρυζόνερο: Μπορεί να μακρύνει τα μαλλιά σας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ρυζόνερο: Μπορεί να μακρύνει τα μαλλιά σας;
long hair

Το νερό ρυζιού επαινείται για την ικανότητά του να δυναμώνει τα μαλλιά και να βοηθά στην ανάπτυξη της τρίχας. Αν και μόλις πρόσφατα ήρθε στο προσκήνιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το συστατικό αυτό αποτελούσε βασικό συστατικό περιποίησης μαλλιών για ένα αρχαίο κινεζικό χωριό εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Stylist.

Ποια είναι τα οφέλη του νερού ρυζιού;

Καθώς το νερό ρυζιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να αισθάνονται πιο πυκνά και πιο ογκώδη. Πλούσιο σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, οι θύλακες της τρίχας θα υποστηριχθούν από τη ρίζα και το τριχωτό της κεφαλής θα έχει ένα ωραίο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επομένως, θα πρέπει να δείτε λιγότερο σπάσιμο, αποκόλληση και ενίσχυση της λάμψης.

Πώς χρησιμοποιείτε το νερό ρυζιού για τα μαλλιά σας;

Προτείνω να το αφήνετε για 20 λεπτά αφού έχετε λούσει τα μαλλιά σας και στη συνέχεια να το ξεπλένετε.

Μπορεί το νερό ρυζιού να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν;

Με την έννοια ότι τα κοκτέιλ από μέταλλα, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά βοηθούν στην υποστήριξη των θυλάκων της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής, ναι.

Η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από τόσους πολλούς άλλους παράγοντες και τον τύπο των μαλλιών σας, αλλά αν έχετε υγιεινή διατροφή, τρόπο ζωής και φροντίζετε τα μαλλιά σας, το νερό ρυζιού θα σας βοηθήσει να έχετε λιγότερο σπάσιμο και αποβολή.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε το νερό ρυζιού;

Αν έχετε πολύ λεπτά, λιπαρά μαλλιά, θα έλεγα μία φορά κάθε 10 ημέρες. Για πιο πυκνά, χοντρά μαλλιά, μία φορά κάθε πέντε ημέρες.

Ποια συστατικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση στο νερό ρυζιού;

Ο κρόκος αυγού είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, αν θέλετε πιο δυνατά μαλλιά με λιγότερο σπάσιμο και αποκόλληση, καθώς και μια όμορφη λάμψη όπως αυτή που έχετε με το ξέβγαλμα με νερό ρυζιού.

Το να πολτοποιήσετε ένα αβοκάντο -που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα- και να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα μπορεί επίσης να είναι υπέροχο αν θέλετε να ενυδατώσετε βαθιά τα μαλλιά σας.

Για όσους έχουν πραγματικά ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά, το λάδι καρύδας στα μήκη μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση.